Foto Mario Wormhoudt: Brian Tevreden verruilt Buiksloot voor EVC

Degradatie lijkt onafwendbaar voor Buiksloot

Door een nederlaag op bezoek bij KDO lijkt het doek voor Buiksloot in de zondag derde klasse C zijn gevallen. De ploeg van Brian Tevreden kon een 3-0 achterstand niet meer goedmaken en verloor uiteindelijk met 3-2 in De Kwakel. De Amsterdammers moeten in de laatste wedstrijd van RODA ’23 winnen en hopen dat concurrent De Meteoor verliest om in de nacompetitie nog een kans te maken. Anders degradeert Buiksloot naar de vierde klasse.

Buiksloot had het lastig met de vele diepe en lange ballen die KDO hanteerde om gevaarlijk te zijn. Op die manier brak Joeri Stange al vroeg in de wedstrijd door, maar schoot hij recht op de vuisten van doelman Lloyd Dielingen. Na een kwartier spelen keken de gasten wel weer tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Stange, op de rand van het strafschopgebied, eindigde langs de muur in de korte hoek: 1-0.

Vanaf dat moment liepen de Amsterdammers achter de feiten aan. Met een half uur op de klok zorgde KDO zelfs voor de 2-0. Na een bekeken voorzet van Rick Kruit kon Mathijs van Rijn ongehinderd de tweede Kwakelse treffer in de verre hoek binnen koppen. Er leek iets te knakken bij Buiksloot, want nog geen twee minuten later was het zelfs 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Nu was Van Rijn de aangever en Kruit de afmaker.

Pas in de tweede helft liet Buiksloot van zich spreken, alleen was het al te laat. De ploeg van Brian Tevreden nam het spel in handen en kreeg ook genoeg kansen. De grootste was voor Jerrel Fraenk, maar zijn kopbal uit een hoekschop werd van de doellijn gehaald door KDO-verdediger Timo Kas.

Het duurde tot de 82ste minuut voordat Buiksloot iets terugdeed en een verdiende eretreffer kreeg. Regillio Kranenburg trok de bal voor, waarna invaller Amin Salin de 3-1 binnen werkte. Het bracht het geloof nog een beetje terug bij Buiksloot. De Amsterdammers gaven in de slotfase gas en werden hiervoor beloond met de aansluitingstreffer. Na een flipperkast in en rond het strafschopgebied van KDO kwam de bal terecht bij Clay Caupain, die doelman Peter Onderwater kansloos liet: 3-2.

Dichterbij kwamen de gasten echter niet meer. Door de nederlaag blijft Buiksloot voorlaatste staan en houdt het alleen het al gedegradeerde Zwanenburg onder zich. De achterstand van de ploeg van de Amsterdammers op De Meteoor, dat op een twaalfde en dus nacompetitieplek staat, bedraagt twee punten. Dat betekent dat Buiksloot volgende week van RODA ’23 moet winnen en hopen dat de concurrent van Hercules Zaandam verliest. Zo niet, dan speelt Buiksloot volgend seizoen in de vierde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt