Degradatie lijkt onafwendbaar voor De Meer na nederlaag in Hilversum

De terugkeer van De Meer in de zaterdag derde klasse C lijkt beperkt te blijven tot één seizoen. De ploeg van Hans Verhoogt ging zelf met 5-2 onderuit in en tegen Hilversum en zag concurrent De Vecht winnen. Met vier wedstrijden te gaan is de achterstand op de voorlaatste plek negen punten.

In de eerste helft leek een kleine stunt in de maak. Mede door het lage tempo van FC Hilversum kon De Meer alles goed bijbenen en kwamen de bezoekers zelfs verrassend op voorsprong. Stefano Blokland ging knap langs zijn directe tegenstander en bekroonde zijn actie met een fraaie lob, die buiten het bereik van Hilversum-doelman Pascal Doest in het doel ging: 0-1.

In de tweede helft stelde Hilversum vrij snel orde op zaken. Het tempo werd een flink stuk opgevoerd en de aanvallen liepen veel beter dan voor de theepauze. Binnen twee minuten maakte Jerraynel van de Pol de verdiende gelijkmaker en niet veel later ging De Meer-verdediger Sam Leeflang in de fout, waarna Van de Pol zijn tweede van de middag en ook de tweede voor Hilversum kon maken: 2-1.

De Meer slaagde er niet meer in om iets terug te doen. Van de Pol bleek de grote kwelgeest voor de Amsterdammers door maar liefst alle Hilversumse treffers op zich te nemen, waarbij de thuisploeg uitliep naar 5-1. Via Titus Witteveen werd de schade voor De Meer iets draaglijker gemaakt. De bezoekers hadden te weinig kwaliteit om voor een verrassing te zorgen.

De ploeg van Hans Verhoogt pakte tot op heden slechts zeven punten en moet in de laatste weken een achterstand van negen punten op De Vecht, dat met 4-1 te sterk was voor Olympia’25, goedmaken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)