Degradatie VVA/Spartaan een feit na nederlaag tegen Hoofddorp

VVA/Spartaan is er niet in geslaagd om de hoop op handhaving levend te houden. De ploeg van Petar Djenic moest winnen van Hoofddorp en deed dit niet: 1-2. Kobina Plange maakte in de allerlaatste seconden het winnende doelpunt. Zo heeft VVA/Spartaan maar één jaar kunnen genieten van het verblijf in de zondag tweede klasse B. Hoofddorp zal blij zijn met de zege want hierdoor is het zo goed als zeker van een langer verblijf in deze competitie.

Na een slordige openingsfase kwam VVA/Spartaan dichtbij de gewenste voorsprong. De gevaarlijkste man van de thuisploeg, Abdessadak El Arabi, verraste Jan Ziere bijna met een schot van 35 meter. Via de vingertoppen van de doelman en de paal ging de bal naast het doel. Hoofddorp liet zich voor het eerst gelden in de persoon van Nick Witschge. Zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

VVA/Spartaan - Hoofddorp

Niet lang daarna kreeg El Arabi een vrije schietkans na balverlies van Jeffrey Hoefkens. De rechtsachter zag tot zijn opluchting hoe Ziere de bal uit zijn doel hield. Nadat VVA/Spartaan doelman Marcel Ons een schot van Kobina Plange uit de hoek tikte was laatstgenoemde wel trefzeker. Ibraham Akkabi stelde Plange in staat om te scoren na een sterke individuele actie: 0-1.  Hoofddorp was na deze goal de betere ploeg maar kreeg vlak voor de rust het deksel op de neus. Bij een corner kon Ziere in eerste instantie nog redden maar in de rebound was Houssein Bakhalak trefzeker.

Kobina Plange loopt juichend weg nadat hij de 0-1 heeft gescoord
Kobina Plange loopt juichend weg nadat hij de 0-1 heeft gescoord

De tweede helft kwam pas echt los in het laatste kwartier. VVA/Spartaan werd gedwongen om alles of niets te gaan spelen en Hoofddorp had, kijkend naar de stand op de andere velden, ook veel baat bij een overwinning. Dit leverde een wedstrijd op die op en neer golfde. El Arabi had weer een doelpunt op zijn schoen nadat hij twee verdedigers aftroefde. Vrij voor Ziere kon hij geen hoek uitkiezen en zo kwam de sluitpost voor de derde keer als winnaar uit de strijd.

VVA/Spartaan - Hoofddorp

VVA/Spartaan was hierna niet meer bij machte om iets te creëren. De ruimtes voor Hoofddorp werden groter en groter. Riante mogelijkheden werden niet uitgespeeld door de ploeg van Jimmy Simons. Zelfs bij een vier tegen één situatie lukte het Hoofddorp niet om voor het doel te komen. Een gelijkspel leek in de maak, zeker nadat Plange een enorme kopkans verprutste. De spits zou alsnog de gevierde man worden. Akkabi kwam erdoor en schoot de bal recht op Ons. De terugspringende bal kwam via Revelino Vermeer bij Plange terecht en deze bal was niet te missen.   Zo ging Hoofddorp er toch nog met de zege vandoor want gelijk na dit doelpunt floot scheidsrechter Straver voor het einde van de wedstrijd.

Zelfs als VVA/Spartaan had gewonnen was de kans op overleven nihil geweest. Dit omdat Pancratius met 1-6 te sterk was voor Weesp, dat door dit resultaat ook rechtstreeks is gedegradeerd. Hoofddorp houdt de concurrentie onder zich en het moet wel heel gek lopen wil het nog in de gevarenzone terechtkomen.

Verslag: Maarten Daniëls

Foto’s: Mario Wormhoudt

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)