Home / Algemeen / Degradatie Zeeburgia na verlies tegen SDO even uitgesteld

Degradatie Zeeburgia na verlies tegen SDO even uitgesteld

Met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie is Zeeburgia ondanks het verlies tegen SDO (1-2) nog steeds niet gedegradeerd. Er zijn nog negen punten te verdienen hetgeen inhoudt dat een promotie/degradatie-plek nog binnen handbereik is. Zelfs rechtstreekse ontsnapping aan degradatie is nog mogelijk als de resterende drie wedstrijden gewonnen worden en de concurrentie punten laat liggen. Of het zover zal komen lijkt hoogst onwaarschijnlijk want tegen SDO bakte de ploeg van trainer Mike Kolff er weinig van en leed dan ook een verdiende nederlaag.

Zo spelend is handhaving in de eerste klasse van de zondag een utopie en zou ook niet verdiend zijn. Om die reden lijkt degradatie dan ook een kwestie van tijd. Mike Kolff was na afloop dan ook zwaar teleurgesteld en lag de nederlaag vooral aan details die nodig zijn om tegen degradatie te vechten. “Wat ik vandaag miste bij de meeste spelers is dat het besef ontbreekt dat we kunnen degraderen. Dat hoef ik ze toch niet te vertellen. De stand op de ranglijst zegt wat dit betreft genoeg. Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld. Alles ging mis vandaag. Vooral nuchter voetballen, het afmaken van de kansen die wij kregen, het inspelen bij passes, duels die werden verloren, kortom we waren niet goed genoeg vandaag terwijl we zeker niet minder waren dan onze tegenstander.”

Zeeburgia - SDO

Het verlies noemde Mike Kolff dan ook heel zuur. Hij had daar wel een verklaring voor. “De sores in de vereniging hebben er niet toe bijgedragen dat we met z’n allen ons konden focussen op belangrijke zaken. Daarbij kwam dat we veel schorsingen en blessures hadden bij spelers die belangrijk zijn voor het team. Kortom allemaal zaken die geen rust geven. Jammer, want we doen voor niemand onder. Daarom weiger ik de handdoek te gooien. We hebben nog drie wedstrijden te gaan en zijn er nog negen punten te verdienen. Reken maar uit wat er nog mogelijk is”, aldus Mike Kolff, die gewoon aan Zeeburgia verbonden blijft.

Zeeburgia - SDO

De eerste helft was SDO gewoon de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. Ook Zeeburgia kreeg mogelijkheden om de wedstrijd op scherp te zetten, maar de scherpte ontbrak en ook veel persoonlijke duels werden verloren. Voeg daarbij de vele foute passes, keuzes die gemaakt werden en steeds te laat bij de bal zijn en het euvel is verklaard waar de ploeg van Mike Kolff in tekort kwam. Na een klein kwartier was het Rick van der Velden die uit een onmogelijk hoek vanaf rechts keeper Jurgen Belfort wist te verschalken nadat hij daarvoor een fraaie redding had verricht: 0-1. De kansen die Zeeburgia had kunnen verzilveren bleven achterwege en toonde SDO ook veel meer vechtlust.

Zeeburgia - SDO

Na de rust beleefde Zeeburgia twintig minuten lang een prima periode. Aanvallend sterk, met als gevolg een aantal kansen waarvan er vele in schoonheid stierven. In plaats van dat het gelijk werd was het opnieuw Rick van der Velden die aan alle onzekerheid voor zijn ploeg een einde maakte na een prima opgezette aanval waaruit hij zijn tweede treffer op het scorebord kon zetten: 0-2. Kort daarop had het zelfs 0-3 kunnen zijn als ook SDO wat zorgvuldiger was geweest met een zeer fraaie kans die door El Mazouji om zeep werd geholpen. Zeeburgia door het oog van de naald met nog tien minuten te spelen de verdiende tegentreffer door Ian Refos na een uitstekende aanval: 1-2. In de slotfase bleef de ploeg van Mike Kolff druk uitoefenen maar zag geen kans om de gelijkmaker te scoren. SDO bleef verdedigend overeind kreeg zelfs nog wat mogelijkheden, maar nam uiteindelijk de drie dik verdiende punten mee naar huis in de wetenschap dat men ook volgend jaar in de eerste klasse mag uitkomen.

Verslag Freek Louis
Foto’s Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)