DEM – JOS Wgm een schiettent

Na de eclatante 10-0 overwinning van JOS Watergraafsmeer in de beker vorige week tegen Zeist, werd er vandaag tegen DEM aangetreden. Een DEM maakt een moeilijke seizoenstart mee. JOS Watergraafsmeer daarin tegen gaat met de week beter draaien. De einduitslag liet niets te wensen over, het werd 0-8.

Geen kind had JOS Watergraafsmeer aan DEM, dat toch echt een maatje te klein was. Met snelle combinaties werd de verdediging van DEM constant uit elkaar gespeeld. Het was al na 9 minuten 0-2. Via eerst Alex de Bruijne met een fraaie kopbal 0-1 en Paul Bekker op een voorzet van Tom Clobus 0-2. JOS Watergraafsmeer bleef maar de aanval zoeken mede omdat DEM de ruimte aan JOS Watergraafsmeer gaf werden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Als er wat zorgvuldiger met de kansen was om gesprongen, waren er al voor de rust de dubbele cijfers gehaald. Het enige wat DEM kon doen was verdedigen. Het was pas in de 29e dat Maurice Renger uit een fantastische vrije trap de stand op 0-3 bracht. Met nog een kwartier in de eerste helft te spelen brak er een periode aan van de eigen BVtjes, iedereen wilde ook zijn naam op het scorebord. En daar zal trainer Middelbeek in de rust zeker wat van gezegd hebben, want dit was de zwakste periode van de wedstrijd.

Na rust pakte JOS Watergraafsmeer de draad weer op van de 0-3. Er werd weer gecombineerd en dat had in de 47e minuut al resultaat. Jaap Lorier bracht de stand met een kopbal op 0-4 en kort daar op was het Alex de Bruijne die met een harde schuiver, waar de keeper nog zijn handen tegen aan kreeg ,maar toch de bal met een boog in het doel zag verdwijnen. 0-5.
JOS Watergraafsmeer bleef goed voetballen en via Tom Clobus (met een mooi geplaatst schot) 0-6 en weer Paul Bekker 0-7. De wissels kwamen Ivo Pas voor Jaap Lorier, Aldin Mehanovic voor Roy Bussman, Malvin Robert voor Paul Bekker. En deze Malvin bracht de 0-8 op het scorebord in de 91e minuut. Voor JOS Watergraafsmeer was dit met het oog op volgende week, met de topper tegen koploper Zeeburgia, een mooie opsteker. Zeker in de vorm waarin de ploeg steekt kan het een mooie pot worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!