Den Hoed (Lisse) en Van Doorn (De Meern) verdedigende aanwinsten voor Swift

Na de komst van meerdere aanvallers heeft zaterdag Hoofdklasser Swift zich nu ook in verdedigend opzicht versterkt. Sean den Hoed en Sven van Doorn komen over van respectievelijk tweededivisionist FC Lisse en derdedivisionist De Meern.

Den Hoed slaagde er na een lange rugblessure niet meer in om een plek in de basiself van FC Lisse te bemachtigen. “Ik kom daar weinig aan spelen toe en verhuis naar Amsterdam Oud-Zuid, op loopafstand van Swift. Bas Buimer (de spits die vorig seizoen Swift voor Lisse verruilde, red.) raadde mij aan om met de club te praten. En Jesse Dingjan ken ik nog uit mijn tijd bij ADO Den Haag. Het gevoel was gelijk goed. Het is een perfecte combinatie van voetballen op hoog niveau en veel gezelligheid met een leuke groep.”

De 24-jarige centrale verdediger kreeg uit de gesprekken een goed beeld van wat hem te wachten staat in Amsterdam. “Ik hoorde dat ze achterin veel één-op-één verdedigen. Dat past wel bij mij. Ik hoop snel weer in een eerste elftal te kunnen spelen en in het ritme te komen.”

Ook zijn leeftijdsgenoot Van Doorn verhuist naar de hoofdstad, waar hij momenteel studeert aan de Vrije Universiteit. “De club spreekt mij aan. Ze spelen op een goed niveau en hebben de ambitie om naar de Derde Divisie te gaan. Ik zie dit niet als een stap terug van de Derde Divisie naar de Hoofdklasse. Ik heb zes jaar bij De Meern gespeeld en het altijd goed naar mijn zin gehad, maar ik was nu ook toe aan iets nieuws.”

De oud-jeugdspeler van FC Utrecht is een linksbenige centrale verdediger die ook als linksback uit de voeten kan. Via zijn huidige trainer Joël Titaley kwam Van Doorn in contact met Bart Logchies. “Vervolgens heb ik een heel goed gesprek gehad. Bovendien ken ik Carlos Groen (die overkomt van OFC, red.) van mijn studie. Ik heb hem even gebeld en gevraagd wat zijn beeld van de club is. Het is leuk om volgend seizoen samen te kunnen spelen.”

Foto Hubert Habers | Sean den Hoed

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)