Home / Algemeen / Dennis Bakker verruilt RODA ’23 voor Legmeervogels

Dennis Bakker verruilt RODA ’23 voor Legmeervogels

RODA ’23 ziet middenvelder Dennis Bakker na dit seizoen vertrekken naar Legmeervogels. Na twee seizoenen in het eerste elftal verkiest hij een vertrek naar de koploper in de zondag tweede klasse B boven een langer verblijf in de derde klasse C.

“Ik denk dat ik er aan toe ben om hoger te spelen”, zegt de middenvelder. “Waarschijnlijk gaan wij met RODA ’23 niet promoveren en ik denk dat de derde klasse wel iets te laag is. Ik heb vorig jaar ‘nee’ gezegd tegen Legmeervogels, maar ik zie het nu als een hele mooie nieuwe uitdaging. Ze staan nu bovenaan in de tweede klasse en de kans dat ze promoveren is erg groot. Ik ben vorig jaar genomineerd als talent van het jaar door Het Amsterdamsche voetbal en anderen zeggen ook dat ik een stap moet maken. Die twee dingen heb ik ook meegenomen in mijn beslissing.”

Dennis Bakker RODA23

Bakker staat momenteel met RODA ’23 op een vijfde plaats in de zondag derde klasse C en is daarmee zeker niet tevreden. “We moeten met deze selectie gewoon meedoen om het kampioenschap en we staan nu veel te laag op de ranglijst. Het is moeilijk om te verklaren waar dat aan ligt, maar ik denk dat we met deze jonge ploeg gewoon te wisselvallig presteren en te veel punten hebben laten liggen tegen clubs die lager op de ranglijst staan.”

De 20-jarige speler kende zelf ook een ongelukkige tweede seizoenshelft tot nu toe. Hij maakte maandag in de bekerwedstrijd tegen AFC ’34 (0-2 nederlaag), na twee maanden langs de kant te hebben gestaan met een enkelblessure, zijn rentree. “Ik ben blij dat ik weer mijn eerste minuten heb kunnen maken nadat ik acht weken geblesseerd ben geweest. Mijn enkelbanden waren opgerekt en er was een stukje in mijn voet gebroken. Het was gister wel weer even wennen, maar ik ben blij dat ik weer helemaal fit ben.”

Dennis Bakker RODA23

Bakker kijkt uit naar volgend seizoen in Uithoorn, maar eerst wil hij dit seizoen goed afsluiten bij RODA ’23. “We doen nog mee om de derde periode en die willen we graag winnen. Ondanks dat we vorige week hebben verloren van Diemen heb ik daar zeker nog vertrouwen in. Volgend seizoen hoop ik een basisplaats af te dwingen in het eerste bij Legmeervogels. Het is wel een grote stap en een goede ploeg, dus het zou ook kunnen gebeuren dat ik wel eens op de bank zit. Ik zal mezelf moeten laten zien en dan schat ik mijn kansen hoog in. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in,” besluit Bakker.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Koos van der Leest

Send this to a friend