Romello Austin en Dennis Darnley
Februari 2020: Dennis Darnley in duel met Romello Austin van SDZ.

Dennis Darnley terug bij De Dijk: ‘Het innerlijke vuurtje wakkert nog steeds’

Dennis Darnley (38) is terug bij asv De Dijk. De centrale verdediger, die tussen 2020 en 2022 ook al op Sportpark Schellingwoude te bewonderen viel, gaat sowieso nog één seizoen vlammen bij de kersverse zaterdag eerste klasser.

Darnley vertrok in 2022 naar Weesp maar daalde met de plaatselijke FC, na een sportief lastig seizoen, naar de derde klasse. ,,Van mijn avontuur bij Weesp had ik van tevoren iets meer gehoopt”, geeft de verdediger aan. ,,Weesp is wel een heel mooie club met een geweldig plan. Maar, ik hield regelmatig contact met De Dijk. Ook over een mogelijke terugkeer. Ik heb de nieuwe trainer-coach (Kelly Giessen, red.) gesproken. Bij De Dijk zijn inmiddels veel spelers vertrokken. Dat is wel bekend. De visie van de club en die van de trainer sprak me erg aan. Er zijn veel jonge jongens, die heel graag willen. Ik breng veel ervaring mee. Ik denk dat dit een heel goede combinatie kan worden.”

Oude nest

Even was er sprake van dat kans zich zou voordoen dat Darnley met zijn neefje zou gaan spelen bij De Dijk. ,,Dat klopt wel, het is de zoon van mijn zus. Maar dat is niet doorgegaan.” De ondernemer uit Diemen, die nauwe familiebanden onderhoudt, zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij FC Omniworld. ,,Dáár staan mijn eerste voetbalstappen, bij de proftak. Nadien ben ik naar de amateurs gegaan. Bij Blauw Wit heb ik in het eerste elftal gespeeld. Ik heb aansluitend nog het laatste voetbalseizoen bij DWV meegemaakt, voordat ze gingen fuseren en voort gingen als FC Buiksloot. Na één seizoen EDO ben ik bij WV-HEDW aangesloten, daar heb ik mijn langste periode als voetballer gezeten. Na drie jaar De Dijk met de nodige successen, en een tussenjaar Weesp, ben ik nu weer terug.”

Darnley brengt een sloot aan ervaring mee richting De Dijk, waar hij een vertrouwd shirt gaat dragen. ,,Ik sprak met Loek Wisman van de technische commissie. Het vuurtje vlamt nog steeds bij mij, ik kreeg gelijk weer warme gevoelens. We gaan met De Dijk een poging wagen om de stap vooruit richting de Vierde Divisie te zetten. Ik weet dat het intens gaat worden, met hopelijk een regionaal (Amsterdams) getinte competitie. Ik heb met Weesp in de zware tweede klasse gevoetbald, de eerste klasse is weer een stapje erbij. Dat wordt aanpoten.”

Sfeer en binding

De nieuwe trainer Kelly Giessen speelt een belangrijke rol in de visie en het aangewakkerde enthousiasme van Darnley:. ,,De trainer wil een hecht collectief smeden, waar de sfeer een bepalende rol gaat spelen. Een mooi team creëren, waarin we voor elkaar willen en leren knokken. Er zijn ook wat ouderen aangetrokken. Dat is de reden waarom ik in dit ‘project’ ben gestapt, waar een essentiële rol voor de trainer en club is weggelegd.”

Speerpunt

Discipline is de basis van elk succes. Wat dat betreft staat er een mooie uitdaging te wachten. ,,In mijn eerste jaar bij De Dijk was er een soort gelijke situatie. Ik ben toen gelijktijdig met Kees Oostermeijer ingestapt. Kelly Giessen heeft een zelfde soort visie als Kees toen had. De resultaten in het begin waren ook niet goed, maar we hadden een goede spelersgroep met allemaal goede koppen erop. De sfeer was goed en uiteindelijk ging het draaien. De Dijk is een fijne club, dat is heel belangrijk. Daarom ben ik terug. En natuurlijk speelt mee waar ze naar toe willen en op welke wijze. Het eerste elftal is het vlaggenschip van de vereniging. Daar kijkt iedereen naar. Samen met de trainer gaan we de club weer positief op de kaart zetten. Het speerpunt van de vereniging is ook dat er jonge spelers voor het eerste elftal worden klaargestoomd.”

Kansen

Hoewel de jaartjes gaan tellen, is Darnley nog altijd fit en straks klaar voor de seizoenstart. ,,Mijn ervaring kunnen ze goed gebruiken in defensief opzicht. Het vuurtje brand en zo lang dat blijft branden, blijf ik spelen. Ik heb een goed gevoel bij De Dijk en ik ga later bekijken hoe ik de club kan ondersteunen in een andere functie of rol. Ik heb wel eens bij een ledenvergadering gezeten. De Dijk heeft gewoon veel potentie om mooie stappen te maken. Er liggen plannen en er zijn kansen. Sommige projecten hebben nu eenmaal wat meer tijd nodig en kunnen daarom wat langer duren.”

Foto archief: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)