Home / Algemeen / Dennis Kaars kiest na vertrek bij FC Den Bosch voor Quick Boys

Dennis Kaars kiest na vertrek bij FC Den Bosch voor Quick Boys

Dennis Kaars vervolgt zijn loopbaan in de Derde Divisie zaterdag. De dertigjarige spits liet vrijdag zijn contract ontbinden bij FC Den Bosch en tekende direct dezelfde dag voor twee seizoenen bij Quick Boys. De oud-speler van HBOK, Ajax en De Dijk verkiest die club, dat hem al eerder naar Katwijk probeerde te halen, boven enkele tweededivisionisten.

Zijn gevoel gaf de doorslag, niet de divisie. Kaars sprak ook met IJsselmeervogels en Koninklijke HFC, maar viel voor ‘één van de mooiste amateurclubs van Nederland’. In zijn tijd bij Ajax zat Quick Boys ook al achter hem aan. “Ik heb altijd goed contact gehad met Quick Boys. Hier kon ik voor twee jaar tekenen en dat geeft toch iets meer zekerheid. Het is mij al twee keer gelukt om naar de Tweede Divisie of destijds de Topklasse te promoveren (met Ajax en De Dijk, red.), dus het zou mooi zijn als dat voor een derde keer weer lukt. Ik hoop dat ik iets extra’s aan hun ambities kan toevoegen.”

Foto Rob Beense | Met De Dijk werd Kaars in 2017 kampioen van de Derde Divisie zondag. Lukt hem dat ook op zaterdag?

Vandaag (vrijdag) bereikte hij met FC Den Bosch een overeenstemming over het ontbinden van zijn contract, dat tot medio 2019 doorliep. Vanwege de komst van een nieuwe eigenaar, en in zijn kielzog een groot aantal nieuwe spelers, was zijn uitzicht op speeltijd veel minder geworden. “Dan hou je er eigenlijk wel rekening mee dat zoiets kan gebeuren. Het is jammer, maar het was eigenlijk al een klein wonder dat ik nu nog die stap zou kunnen maken. Het heeft even geduurd om aan het niveau te wennen en je krijgt op dat niveau veel minder kansen. Toch kijk ik er positief op terug.”

Voor de Brabanders was Kaars in 31 duels zes keer trefzeker. De aanvaller sluit maandag aan bij de training van Quick Boys en zou volgende week, thuis tegen zijn oude club Ajax, kunnen debuteren voor de Katwijkers. “Ik zal Yuri (Rose, de trainer) alvast appen”, grinnikt hij. “Dat is meteen de mooiste wedstrijd om te beginnen.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)