Dennis Spitteler wil weer hogerop en verlaat NFC voor Amstelveen

Dennis Spitteler verruilt vierdeklasser NFC voor Amstelveen. De ambitieuze middenvelder wil graag weer op tweede klasse niveau spelen en krijgt hiervoor de kans bij Amstelveen, de kampioen van de zaterdag derde klasse B. Spittler kan het huidige seizoen met NFC nog mooi afsluiten, het elftal van Gerard Adelaar heeft zich namelijk geplaatst voor de nacompetitie.

De huidige aanvoerder voetbalt sinds de zomer van 2012 aan de Sportlaan. Spitteler: “Nadat ik bij Roda 23 op tweede klasse niveau speelde koos ik, mede vanwege mijn studie, voor vierdeklasser NFC. Daarnaast speelt mijn broer Patrick bij NFC. Maar na twee seizoenen vierde klasse verlang ik toch wel weer naar een hoger niveau. Ik heb voor Amstelveen gekozen omdat zij dit jaar kampioen van de derde klasse zijn geworden en volgend seizoen in de tweede klasse ook weer om de bovenste plekken willen meedoen.”

05052013 NFCAS80 Dennis Spitteler

De middenvelder heeft hoge verwachtingen over volgend jaar. Spitteler: “ Amstelveen is een degelijke ploeg met goede spelers. Ze waren nog op zoek naar een aantal gerichte versterkingen en kwamen zo bij mij terecht. Ik ga natuurlijk vol voor een basisplaats en hoop met Amstelveen volgend jaar zeker bij de bovenste vijf te eindigen.”

Voordat Spitteler bij Amstelveen gaat voetballen kan hij het huidige seizoen bij NFC nog mooi afsluiten. Spitteler: “ We kennen een wisselvallig jaar met een aantal goede en matige wedstrijden. Gelukkig hebben we wel nacompetitie behaald, het zou natuurlijk mooi zijn als ik bij NFC met promotie kan afsluiten.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC