Dennis van Bree (Diemen): ”Ik wil hogerop”

Momenteel strijden vier clubs om het kampioenschap in zondag 3C. Het lijkt er sterk op dat OSV, AGB, Arsenal en Diemen gaan uitmaken wie er met de schaal vandoor gaat. Dat Diemen tot één van de kandidaten behoort mag een behoorlijke verrassing worden genoemd. De club promoveerde vorig jaar, mede dankzij 28 doelpunten van Dennis van Bree, naar de derde klasse.

De 29-jarige van Bree is een van de meest ervaren krachten in het zeer jonge elftal van scheidend trainer Martin van Egmond. De spits weet ook dit seizoen het net gemakkelijk te vinden. Hij scoorde al dertien keer en heeft daarmee een groot aandeel in het succes van de promovendus. Van Bree: ”Na een wisselvallig begin zijn we wakker geschud. En we zijn nog niet eens compleet. We hebben al het hele seizoen last van blessures. Vier of vijf jongens liggen er al een tijdje uit. We hebben dit onder andere op moeten vangen met A-junioren. We willen graag een prijs pakken. Dit kan het kampioenschap zijn of de derde periode.”

Ondanks de goede resultaten maakte Diemen bekend dat de samenwerking met trainer Martin van Egmond na één seizoen al stopt. Er zou geen chemie zijn tussen hem en de spelersgroep. Van Bree: ”Ik kan hier heel veel over zeggen maar dat doe ik niet. Martin is een goede vriend van me. Zijn komst was voor mij ook de reden om nog één jaar bij Diemen te blijven. Er zou voornamelijk geen klik zijn tussen hem en de jongere spelers, het grootste deel van de groep dus. Het bestuur heeft hiernaar geluisterd. Ik vind het jammer dat het zo is gelopen. Ik was ook bang dat de resultaten minder zouden worden. Het tegenovergestelde is het geval.”

vanbree1

Diemen heeft maar drie punten achterstand op de koplopers OSV en AGB. ”Wie ik onze grootste concurrent vind? Het zijn allemaal ploegen die een verschillende speelstijl hebben. OSV is in mijn ogen het meest constant van allemaal. Onze grootste kracht is de aanval. Al vind ik dat we nog meer kansen moeten creëren. Bij de eindpass gaat het nog vaak fout. Er zit meer in. Het aantal tegengoals is schrikbarend hoog. De verdediging heeft in sommige wedstrijden niet thuis gegeven. De laatste wedstrijden wordt het al wat stabieler.”

Over zijn eigen toekomst is de aanvaller, die in het verleden jarenlang voor CTO’70 uitkwam, helder. ”Ik ben aan mijn laatste seizoen bij Diemen bezig.” zegt van Bree. ”Ook als we promoveren naar de tweede klasse. Ik ben nu 29 jaar en heb er een aantal goede seizoenen opzitten. Ik heb het gevoel dat ik een stap hoger aankan. Ik mik op een club die in de eerste klasse speelt. Ik hoop dat ik deze zomer word benaderd.”

Verslag: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)