Home / Algemeen / Derby HBOK-OSV morgen

Derby HBOK-OSV morgen

Morgen een speciale derby in Amsterdam Noord. HBOK ontvangt OSV in zaterdag 2A. HBOK staat momenteel vijfde met 18 punten. OSV heeft na een matig begin nu toch 12 punten verzameld en staat achtste. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit met de trainers, die allebei een totaal andere kijk hebben op de wedstrijd van morgen.

HBOK degradeerde vorig jaar uit de eerste klasse en is vastbesloten om dit jaar voor promotie te gaan spelen. Het seizoen verloopt tot nu toe wisselvallig. Makkelijke overwinningen met grote cijfers worden afgewisseld met verassende nederlagen, zoals afgelopen week op eigen veld tegen Zandvoort (1-2). De ploeg van Don Guezen heeft echter nog maar vijf verliespunten meer dan koploper WVHEDW, dus alles is nog mogelijk. Morgen moet er dus gewonnen worden van OSV.

Guezen:’Ik ga zeker niet zeggen dat wij even gaan winnen morgen. We zijn wel favoriet, denk ik. We krijgen echter een zeer gemotiveerde tegenstander tegenover ons en daar hebben wij wel eens moeite mee. Daarnaast is deze derby een wedstrijd op zich. Onze instelling moet goed zijn. Voetballen kunnen we zeker.’

Guezen kent een aantal jongens bij OSV en dat maakt het speciaal. Zijn eigen elftal is nagenoeg compleet.
Guezen:’Bijna compleet inderdaad. Ik mis wel Luke van Rheenen. Dat is toch een belangrijke speler in dit soort wedstrijden. Ik ga wel met drie spitsen spelen, maar ik weet nog niet precies hoe ik dat in ga vullen. We zullen wel pressie gaan spelen. Ik hoop dat we goed voetbal kunnen laten zien, dat vind ik belangrijk. Als we dan ook nog onze kansen benutten, dan moet het kunnen. Als zij in gaan zakken, zullen wij heel geduldig moeten zijn. Verder hoop ik op veel publiek.’

OSV promoveerde vorig jaar uit de derde klasse en heeft totaal geen druk om bovenin te hoeven staan. Handhaving is het eerste doel. Trainer Rene Panhuis heeft wel een probleem, waardoor hij ons niet in alle enthousiasme te woord staat.
Panhuis:’Voorbeschouwen? Ik ben blij dat ik elf spelers heb morgen.’

Hiermee doelt Panhuis op het probleem waar hij dit seizoen vaker mee te maken heeft. OSV heeft een krappe selectie en bij een paar blessures en schorsingen is het moeilijk om elf gelijkwaardige spelers op te stellen.
Panhuis:’Ik heb morgen twee blessures en drie schorsingen, met moeite hou ik elf spelers over. Ik ben dus op zijn zachts gezegd niet op oorlogssterkte. Het is lastig werken zo, maar ik moet er mee zien te leven. Aan de andere kant hebben wij niet de druk die HBOK heeft morgen. Zij moeten winnen om bovenin te blijven. Voor ons is elk punt meegenomen morgen. Het enige dat we kunnen doen is keihard werken.’

De trainers hebben allebei een andere kijk op de wedstrijd van morgen. Over één ding zijn ze het wel eens. Na afloop, met een zanger erbij, zal het gezellig worden in de kantine. Ongeacht het resultaat hebben de spelers van het eerste en tweede elftal van OSV al aangegeven te zullen blijven na de wedstrijd. Sowieso dus een goede afloop morgen in Amsterdam Noord.