Foto Jos Spitteler

Derby in Amstelveen onbeslist

De derby in de vierde klasse zondag tussen Nautilus en NFC kende geen winnaar. Aan de Sportlaan werd het  0-0. Op voorhand een verrassende uitslag omdat NFC afkomstig is uit de derde klasse en Nautilus promoveerde vanuit de vijfde klasse.

De eerste wedstrijd voor Nautilus in de 4e klasse was meteen een derby. De buren van NFC kwamen op bezoek. Vooral in de eerste helft was het voetbal bij beide ploegen voorzichtig. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Laat inde 2e helft werd een ingooi van Joe Trompert goed doorgekopt, maar de kopbal van Eus Oukooms die er op volgde werd op de lijn gepareerd.

In de tweede helft begon Nautilus scherp en was het aanvankelijk ook beter. Spits Maarten van der Schaaf leek twee keer alleen op de keeper af te gaan, maar vergat beide keren de bal mee te nemen. Joe Trompert kon halverwege de tweede helft voor de NFC-keeper op te duiken, maar deze bal werd gekeerd. Na het uivallen van een wederom sterk spelende Michael Plas kreeg NFC meer grip op de wedstrijd, maar heel veel kansen werden er niet gecreëerd. Tot vlak voortijd toen Nautilus keeper Niels Wutrich een zekere goal van Jacobs uit de kruising wist te tikken.  De wedstrijd bleef bij 0-0 waar Nautilus aanvankelijk aanspraak op de overwinning maakte, maar later goed weg kwam toen NFC  meer overwicht in de wedstrijd kreeg. Al met al was een gelijkspel dus de juiste uitslag.