Derby tussen Buiksloot en OSV eindigt onbeslist

Het uit de tweede klasse gedegradeerde Buiksloot en OSV hebben in de eerste wedstrijd in de zondag derde klasse C de punten moet delen. De zeer spannende derby in Amsterdam-Noord eindigde in een remise: 2-2.

OSV was met zeer aanvallende intenties naar sportpark de Buiksloterbanne gekomen. De ploeg van oud-prof Jack de Gier oefende in de beginfase veel druk uit waardoor de thuisploeg niet aan voetballen toekwam. Na vijf minuten spelen werd een goede voorzet van Jeffrey Gits fraai binnengetikt door Nicky Roele en zo had OSV de gewenste voorsprong te pakken. Bilal Marrabou had de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen na wederom een afgemeten voorzet van Gits, maar zijn kopbal ging van dichtbij over.

Bilal Marrabou verzuimt OSV op 0-2 te zetten

De wedstrijd golfde in een hoog tempo op en neer en Buiksloot kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. Het jonge elftal van coach Brian Tevreden probeerde met lange ballen op de razendsnelle aanvallers gevaar te stichten, tot echte uitgespeelde kansen leidde dit niet. Buiksloot had dan ook de hulp van Nicky Roele nodig om op gelijke hoogte te komen. De linksbuiten van OSV maakte zijn tweede van de middag, helaas voor OSV deed hij dit in zijn eigen doel. Dankzij een vlammend schot van invaller Jerrel Fraenk werd het voor de rust zelfs 2-1, hij verraste Kevin Berrevoets in de korte hoek. Zo gaf OSV in een mum van tijd door persoonlijke fouten de vroege voorsprong onnodig weg.

Jerrel Fraenk wordt bejubeld na zijn doelpunt

OSV liet de kopjes niet hangen en ging na de pauze vol op jacht naar de gelijkmaker. Jack de Gier wisselde al snel de geblesseerd geraakte verdediger Jim Smit voor Mitchell Bijvoet. De bonkige spits had niet lang nodig om indruk te maken. Bij zijn eerste balcontact was het al raak voor Bijvoet, die op aangeven van Gits uit de draai al vallend binnenschoot. Hierna ontspon zich een zeer vermakelijke wedstrijd die alle kanten op kon, zonder dat er echt goed gevoetbald werd.

OSV juicht na de gelijkmaker
OSV juicht na de gelijkmaker van Mitchell Bijvoet

De beste kansen waren, net als in de eerste helft, voor OSV. Uitblinker Gits dook vrij op voor doelman Dielingen, laatstgenoemde redde uitstekend. In de slotfase ontstonden een paar hachelijke momenten voor het doel van Buiksloot, Roele en Gits vonden elkaar om beurten maar misten in kansrijke positie de bal volledig. OSV gaf niet op en kwam nog eenmaal heel dichtbij de overwinning. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Marrabou, zijn poging belandde echter op de lat. De uitstekend leidende scheidsrechter van Putten maakte vervolgens een einde aan dit boeiende voetbalgevecht tussen twee hardwerkende ploegen.

Dvc Buiksloot hield met kunst en vliegwerk stand

Jack de Gier kon na afloop leven met een punt. De Gier: “Ik ben tevreden over de strijdlust en het spel van mijn elftal vandaag. Ik vind wel dat er een overwinning in had gezeten. De eerste tegengoal was ongelukkig en bij de tweede gaat onze keeper niet vrijuit. In de rust heb ik gezegd dat we moesten blijven voetballen. We komen goed terug en creëren grote kansen op de 2-3. Het is jammer dat deze niet werden benut.”

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt