KNVB laat Jong ADO Den Haag instromen in Derde Divisie zondag

Mocht OFC er niet in slagen om naar de Tweede Divisie te promoveren, komt het volgend seizoen in de Derde Divisie zondag de beloften van ADO Den Haag tegen. De Hagenezen hebben van de KNVB de kans gekregen om in de stromen in de voetbalpiramide.

“Voor de ontwikkeling van de spelers is het goed om in een zo sterk mogelijke competitie uit te komen. Ons doel is om op termijn met de beloftenploeg naar de Tweede Divisie te gaan, maar op dit moment is het wennen aan het ‘mannenvoetbal’ nog het belangrijkst. Dankzij deze stap kunnen wij onze talenten nog beter klaarstomen voor ADO Den Haag 1”, zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de website van ADO Den Haag. De club slaagde er in de kampioenspoule van de reservecompetitie niet in om een ticket af te dwingen, maar mag nu van de KNVB alsnog naar de Derde Divisie.

ADO Den Haag is na Jong Sparta, Jong Volendam (beiden Tweede Divisie) en Jong Almere City (Derde Divisie) het vierde beloftenteam dat volgend seizoen in het amateurvoetbal actief is. Het is nog niet bekend wat er met Jong FC Den Bosch gaat gebeuren. De Brabanders konden alleen in de voetbalpiramide actief blijven wanneer ze kampioen van de Hoofdklasse zouden worden. Daarin eindigden ze als vijfde.

Eerder dit jaar maakten FC Groningen en Vitesse juist bekend met hun tweede elftal uit de voetbalpiramide te stappen vanwege de financiën en veranderde dispensatieregeling.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)