Home / slideshow / Derde Divisies naar 18 ploegen, JOS Watergraafsmeer lijkt te promoveren

Derde Divisies naar 18 ploegen, JOS Watergraafsmeer lijkt te promoveren

De Derde Divisie zaterdag en Derde Divisie zondag zullen komend seizoen definitief uit 18 ploegen bestaan. Dat blijkt uit een brief die de KNVB heeft verstuurd naar de Derde Divisionisten en Hoofdklassers en in handen is van RTV Utrecht.

Dat betekent dat er ruimte is voor meerdere promovendi. Eerder berekenden we al dat er bij 3 lege plekken in de Derde Divisie zondag ruimte zou zijn voor JOS Watergraafsmeer. Zij zijn de beste nummer 2 uit de twee Hoofdklasses die er op dit moment op zondag zijn. Naast JOS Watergraafsmeer promoveren ook Unitas en Hollandia.

Ook op zaterdag zullen er 3 plekken zijn. ONS Sneek diende een degradatieverzoek in en Jong FC Almere City verdwijnt. Dat betekent dat Sportlust ’46, Staphorst en ACV kunnen promoveren. Dat zorg in de Hoofdklasse zaterdag ook voor 3 lege plekken, omdat Purmersteijn terug gaat naar zondag. Scherpenzeel kan daardoor als derde koploper promoveren. Voor de verdere indeling op zaterdag heeft dat echter geen gevolgen in West I, omdat ook de eerste klasse landelijk wordt gevuld. Koplopers uit West I, Zandvoort en Maarssen, horen niet bij de beste koplopers.

Welke Amsterdamse ploegen maken nog kans op promotie?

 

Send this to a friend