Swift SVL David Vecht

Derde gelijkspel op rij Swift

Zaterdag eersteklasser Swift is er wederom niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Voor de derde keer op rij speelde de ploeg van David Vecht gelijk. Tegen SVL uit Langbroek zag het daar lange tijd niet naar uit. Na ene 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-2. Zowel Swift, dat de beste kansen kreeg, als SVL, dat een zuivere strafschop onthouden werd, konden nog aanspraak maken op de zege.  Zondagmiddag een uitgebreide samenvatting van dit duel op onze site.

Zonder de geschorste topscorer Thijs Boeting begon Swift met Tim Steij in de spits. Samen met Bilal El Amrani en Sil Zijlstra vormde hij de aanval van de Amsterdammers. Met de aanvallende middenveders Tobias Kuijvenhoven en Fabian Munsterman waren de plannen van Swift duidelijk. Het leverde de nodige kansen op. Uit een counter zag Steij zijn inzet worden gestopt door doelman Merkens en  na een fout van diezelfde Merkens was het El Amrani die de lat raakte. Een sterke openingsfase werd gevolgd door een mindere periode. Vooral aan de passing schortte het nog wel eens deze middag. Het vele slordige balverlies haalde het tempo uit het spel.

SVL werd vooral gevaarlijk via de snelle en behendige linksbuiten Danny Kuijer. Gijs Scheeringa had meer dan eens moeite om hem bij te benen. Tot twee keer toe leverde een voorzet van Kuijer gevaar op maar even zoveel keren stond er niemand voor de goal om het af te ronden. Toch kwamen de gasten op voorsprong.  Rechtsback Mark van Oudbroekhuizen had alle tijd, Swift speelde zonder linkeraanvaller, om vanaf de middenlijn een afgemeten voorzet te geven. Joran Hofman maakte het vervolgens knap af. De Amsterdammers waren nauwelijks bekomen van de treffer of het stond al 0-2. Doelman Bogdan Constantin ging niet  vrijuit  bij een corner en Van Oudbroekhuizen kon bij de eerste paal de tweede treffer scoren.

Trainer David Vecht ziet Swift voor de derde keer op rij gelijk spelen

Met Thomas Goebel in plaats van Terry Janssen begon Swift de tweede helft de jacht op de aansluiting. Swift veranderde niet veel aan de tactiek en de opstelling maar diverse spelers kwamen wel op een andere positie te staan. Steij, nu vanaf de rechterkant, sneed goed naar binnen en verdiende terecht een vrije trap. Met zijn sterke linkerbeen krulde hij de bal onhoudbaar in de verre hoek, 1-2. Het gebeurde allemaal in de twaalfde minuut na rust. Swift rook dat er meer in zat en invaller Enzo Maria gaf El Amrani nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker maar de aanvaller zat totaal niet in de wedstrijd en leed veel en vaak onnodig bal verlies.

De 2-2 in de 65ste minuut was wel terecht. Uit een afgeslagen corner schoot  Olaf Terhaar verwoestend raak van net buiten de zestien. Swift vergat daarna direct door te drukken en op zoek te gaan naar de overwinning. Het wilde wel maar was gewoonweg veel te slordig in de passing. Niet alleen de lange passes kwamen niet meer aan maar ook het kortere werk liet in die fase veel te  wensen over. De meest simpele ballen werden over de zijlijn geschoven.

Het was aan scheidsrechter Peter Beudeker te danken dat het 2-2 bleef. Hij zag een handsbal op de doellijn van Gijs Scheeringa over het hoofd. Daarmee werd SVL een strafschop onthouden. Beudeker floot verder een prima wedstrijd.

Terwijl de lichten rondom het vel inmiddels aan waren en de regen met bakken uit de lucht kwam kreeg Swift in de slotfase als nog kans op de zege. Eerst was het een kopbal van terhaar die net over ging en twee minuten voor tijd zag Tim Steij zijn schot door Merkens uit de kruising worden getikt. Voor de derde keer op rij, na Castricum en Zwaluwen’30, speelde Swift dus weer gelijk. De achterstand op koploper Breukelen is inmiddels negen punten.

Morgen (zondag) een samenvatting en reacties van deze wedstrijd van de week. Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassen pagina van zaterdag 1A.