Derde periode gaat los

Komend weekend wordt er een begin gemaakt met de strijd om de derde periode. Veel clubs hebben tot op heden nog niets gewonnen. Voor hun is het de laatste kans om een prijs te winnen. Veel Amsterdamse clubs zullen dan ook alles op alles zetten om een rol van betekenis te spelen. Het Amsterdamsche Voetbal zet de meest interessante wedstrijden voor u op een rijtje.

In de zaterdag eerstklasse A speelt Swift op eigen terrein de topper tegen VVA’71. De medekoploper, Swift, en de nummer drie van de ranglijst kunnen zich geen puntverlies permiteren als het in het spoor wil blijven van Ajax. De koploper, op doelsaldo, speelt thuis tegen SVL. DVVA ontvangt VVZ’49 en HBOK gaat op bezoek bij Marken.

Een klasse lager strijden drie regioclubs om de titel. AMVJ ontvangt het op de laatste plaatst staande TOB. Aalsmeer gaat op bezoek bij Overbos in Hoofddorp en AFC reist af naar Zaandam voor de wedstrijd tegen Hellas Sport. Ook voor WVHEDW (uit tegen ZOB) en Amstelveen (uit tegen BOL) begint zaterdag eenbelangrijk fase als ze nog iets van het seizoen willen maken.

In de derde klasse B is Voorland-NFC de meest in het oogspringende duel. Koploper Argon kan de titel bijna niet meer ontgaan. Voor de achtervolgers rest er slechts de nacompetitie. Een periodetitel of een goede eindklassering is zowel voor Voorland als NFC binnen handbereik. De clash in Amsterdam-Oost belooft dan ook veel spektakel zeker omdat NFC de 1-4 thuisnederlaag wil wegpoetsen. Dat zelfde geldt voor Fortius en RKAVIC. Beide ploegen staan nog met lege handen. Waar RKAVIC het echt van de derde periode moet hebben heeft Fortius ook nog een kans via de ranglijst. RODA’23 ontvangt SCW.

Op zondag speelt AFC in de topklasse thuis tegen de nummer twee van de ranglijst en volgens trainer Cor ten Bosch de beste ploeg van de afdeling: Achilles’29. In de hoofdklasse ontvangt Chabab het Haagse Leonidas en neemt Purmersteijn het thuis op tegen AFC’34.

Onze wedstrijd van de week komt uit de eersteklasse A. Daarin treffen JOS Watergraafsmeer en Blauw Wit elkaar. Zie voor meer informatie elders op deze site. In die zelfde klasse speelt DWV thuis tegen Hoogland en gaat De Dijk op bezoek DEM in Beverwijk. Voor alle Amsterdamse clubs geldt dat er tot op heden nog niets gewonnen is en dat dat dus nu moet gebeuren!

In 2B zijn de gegevens vooraf niet anders. Zeeburgia is wel dichtbij. Het maakt nog kans op de tweede periode maar de titel lijkt ongrijpbaar of…..het moet zondag thuis winnen van koploper Magreb’90. De ploeg van Mike Kolf wil graag eerherstel na de nederlaag van vorige week tegen RODA’23. De Bovenkerkers gaan op hun beurt op bezoek bij CDW. Abcoude (thuis tegen NVC), Weesp (op bezoek bij Concordia), ZSGOWMS (Soest thuis) en Hoofddorp (DHSC thuis) zullen uiteraard ook een goede start willen maken in de derde periode.

In onze Amsterdamse afdeling 3C staan er uiteraard weer een paar mooie wedstrijden op het programma. Bij iedere wedstrijd staat er wel iets op het spel. RKDES en AGB hebben al een periodetitel in hun bezit en strijden gezamelijk om de titel. De rest ligt allemaal dicht bij elkaar. Iedereen wil de derde plaats op de ranglijst (recht op nacompetitie) of de derde periodetitel. Kijk voor het complete programma en de stand op de klassepagina.

In 4E staat er ook weer veel (regio) derby’s op het programma, Swift ontvangt Ankaraspor, Koploper Geinburgia speelt thuis tegen Portugal A’dam en Ouderkerk gaat op bezoek bij Arsenal.

Kijk voor alle wedstrijden op de klassepagina’s