Reda Achkari maakt Zeeburgia naar alle waarschijnlijkheid kampioen

Derde trainer Zeeburgia, in halfjaar tijd, moet het karwei afmaken

Aankomende zondag speelt Zeeburgia (2B) wederom een zeer belangrijke wedstrijd. De ploeg van trainer Reda Achkari krijgt dan bezoek van Kampong dat na de winterstop aardig wat terrein heeft gewonnen en zich stevig in de middenmoot heeft genesteld. Zeeburgia is nog vol in de strijd om het kampioenschap en zal moeten winnen om druk te blijven houden op koploper Pancratius dat op slechts een punt staat.

Drie weken geleden moest Zeeburgia halsoverkop op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer omdat Leeroy Echteld door zijn andere werkgever AZ werd verzocht om zich 100% op zijn werkzaamheden daar te richten. Dit was uiteraard een grote tegenslag voor Zeeburgia omdat Echteld pas een paar weken aan het roer stond nadat Imdat Ilguy naar OFC was vertrokken.

Foto Jeroen de Kock: Reda  Achkari
Foto Jeroen de Kock: Reda Achkari

Bestuurslid technische zaken Alain Munoz hoopt met Reda Achkari de ideale man te hebben aangesteld die voor stabiliteit zorgt. Op basis van zijn verleden zou dit wel eens het geval kunnen zijn. Munoz: ’’Reda heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als trainer in de jeugd van Zeeburgia. Hij heeft de C1 van de tweede naar de eerste divisie geleid en vervolgens de A1 van de derde naar de eerste divisie gebracht. Met het eerste elftal willen we met eigen jeugd en oud Zeeburgianen die terugkeren proberen om de weg omhoog in te zetten.”

Munoz: “Op de lange termijn willen we graag naar de Topklasse, ondanks dat Zeeburgia nog steeds als een opleidingsinstituut wordt gezien wat betekent dat onze beste jeugdspelers worden weggeplukt door profclubs uit de regio, maar er blijven genoeg goede jongens over. We moeten er tevens voor zorgen dat de spelers van het eerste elftal bij de club blijven, dit is in het verleden niet gebeurd waardoor we helaas in de tweede klasse terecht zijn gekomen’’.

De nieuwe trainer deelt de mening van de technische baas, maar focust zich vooral op het huidige seizoen. Achkari: ‘’Ik wil dit seizoen gewoon heel graag kampioen worden. Dit was ook de doelstelling aan het begin van dit seizoen. Ik denk ook dat het ons gaat lukken want de ploeg is de laatste weken goed bezig en komt zeer gemotiveerd op mij over. Daarnaast wil ik een goed team gaan bouwen voor het volgende seizoen, maar daar richten we ons pas op nadat alle competitiewedstrijden zijn gespeeld.’’

 

Verslag Maarten Daniëls

Foto’s Jeroen de Kock

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!