Kwee als speler bij FC Emmen

Derre Kwee (HHC Hardenberg) volgt ‘maatje’ Johan Kulhan naar AFC

AFC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Derre Kwee. De 22-jarige rechtsback komt, op voorspraak van Johan Kulhan, over van competitiegenoot HHC Hardenberg. De oud-prof kwam eerder uit voor Jong FC Twente en FC Emmen.

Toen het tweetal aan het eind van vorig seizoen besloot het profvoetbal bij FC Emmen vaarwel te zeggen voor een maatschappelijke carrière, maakten ze de afspraak over een tijdje weer samen te gaan spelen in de regio Amsterdam. Kulhan vertrok in de zomer al naar AFC om hier te studeren, Kwee hoopt volgend seizoen te kunnen beginnen aan een studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit. “We konden het erg goed met elkaar vinden, deelden een appartement en zouden het leuk vinden om weer een keer samen te voetballen. Johan heeft een goed woordje voor mij gedaan bij de clubleiding en ik heb mooie verhalen van hem gehoord.”

Kulhan wist hem uiteindelijk te overtuigen van AFC. “Ik heb vervolgens een paar goede gesprekken gehad met Bob Duis (technische commissie, red.) en hij had het gevoel dat ik een goede match zou zijn voor de selectie. Het is fijn dat de club ook denkt aan hoe iemand in de groep kan liggen.” Vorig seizoen speelde Kwee met FC Emmen nog in de KNVB Beker tegen de Amsterdammers. “AFC is een mooie club met een gemoedelijke sfeer, een club met een prachtige historie en de grootste van Amsterdam. Bovendien is de combinatie met de VU, zo dichtbij, ideaal.”

Met de Amsterdammers wil hij volgend seizoen bovenin de Tweede Divisie meedraaien. “Als je kijkt naar hun concurrenten is het knap dat ze zich zo staande houden tussen het geweld van de zaterdagclubs. Wel hoop ik dat de opzet van de Tweede Divisie volgend seizoen iets interessanter wordt, omdat de clubs bovenin nergens voor spelen nu Jong AZ er met de titel vandoor gaat.”

De rechtsback maakt het seizoen af bij competitiegenoot HHC Hardenberg, na een reis naar Azië. “Ik heb besloten in Oldenzaal te blijven wonen voordat ik in de zomer naar Amsterdam verhuis. Dan speel ik weer samen met Johan. Het is hartstikke leuk dat wat wij destijds hebben uitgesproken zo snel al lukt.”

Foto boven: Orange Pictures / Roel Bos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC