Dertienklapper tegen SRC kroon op kampioensfeest Purmersteijn (zaterdag)

Purmersteijn heeft in stijl het kampioenschap van de zaterdag vierde klasse A gevierd. SRC was een figurant op het feestje van de ploeg van René Panhuis. De overduidelijke 13-0 overwinning zorgde voor een flinke kers op de taart van de Purmerenders, die de eerste kampioen van de regio zijn.

Wekenlang was niet de vraag wie er kampioen zou worden, maar wanneer Purmersteijn de verwachte prijs in ontvangst kon nemen. Nadat concurrent Flamingo’s ’64 vorige week punten liet liggen, kon de koploper het karwei zelf op eigen veld afmaken tegen SRC. De thuisploeg kwam geen moment in de problemen. Dick Bos opende na vijf minuten het bal door een fout van SRC-verdediger Colin de Moel genadeloos af te straffen. Op aangeven van Ricardo Stam verdubbelde Kevin Hijlkema de voorsprong, waarna Bos (vrije trap in de kruising) en Stam (rebound na een gekeerd afstandsschot van Sonny Punt) ervoor zorgden dat er halverwege 4-0 op het scorebord stond.

Vanaf dat moment was het eigenlijk aftellen. Ondertussen draaiden de Purmerenders de ploeg uit Schagen nog meer de duimschroeven aan. Sergio Keizerweerd maakte oog-in-oog met doelman Rick Elting geen fout voor de 5-0, Samir Alilouch werd door Bos op zijn wenken bediend om er 6-0 van te maken en vlak daarna was Keizerweerd voor de tweede keer deze middag trefzeker: 7-0.

Purmersteijn wilde de dubbele cijfers en slaagde hier eenvoudig in. Doelpunten van Hijlkema en Punt zorgden voor een 9-0 tussenstand, waarna doelman Dave Hiddes zelf ook trefzeker was. Nadat Keizerweerd in het strafschopgebied werd neergelegd, was de sluitpost het hele veld overgestoken om de toegekende penalty binnen te schieten.

Keizerweerd en Hijlkema voltooiden vervolgens hun hattrick, waarna het slotakkoord voor Punt was. Hij bepaalde de eindstand op 13-0. Daardoor staat de teller op 135 Purmerendse doelpunten deze competitie en werden zij in stijl kampioen. Met een voorsprong van tien punten op Flamingo’s ’64 is Purmersteijn niet meer te achterhalen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)