Home / Algemeen / Desmond Mensen keert na drie jaar Huizen terug bij Waterwijk

Desmond Mensen keert na drie jaar Huizen terug bij Waterwijk

Na het kampioenschap in de derde klasse C en de promotie naar de zaterdag tweede klasse wil Waterwijk doorpakken. De Almeerders presenteerden vijf nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen. Clubjongen Desmond Mensen is de meest opvallende: hij komt over van Hoofdklasser Huizen.

Hij vond het naar eigen zeggen tijd om terug te keren, nadat hij een jaar geleden op het laatste moment toch voor een langer verblijf bij Huizen koos. “Ik heb altijd gezegd dat wanneer ik weg zou gaan uit Huizen, ik terug kom. De hele tijd werd ik al gevraagd door mensen die jarenlang bij de club rondlopen. Ik heb hier een jaartje of tien gespeeld, het eerste elftal gehaald. Heel veel mensen zijn blij dat ik er na de zomer weer bij ben.”

Mensen speelde drie seizoenen voor Huizen. Na een goed debuutjaar in de Hoofdklasse promoveerde hij met de club naar de Derde Divisie. Dat bleek iets te hoog gegrepen voor Huizen en na de degradatie moesten zelfs alle zeilen worden bijgezet om niet direct ook uit de Hoofdklasse te verdwijnen. Terwijl zijn nieuwe teamgenoten al op vakantie kunnen, moet Mensen zich nog veilig spelen met Huizen. “Ik dacht eraan om nog een jaartje te blijven, dat kon ook, maar we kwamen er onderling niet helemaal uit. Ik ga er vanuit dat we gewoon in de Hoofdklasse blijven.”

De 25-jarige centrale verdediger speelde in de jeugd van Waterwijk, maakte een kort uitstapje naar SV Almere (nu FC Almere), keerde terug, kwam met het eerste elftal in actie in de derde klasse en na drie jaar Huizen komt Mensen nu terecht bij de kersverse tweedeklasser. “Dat is alleen maar mooi voor de club. Ik hoop dat FC Almere niet promoveert, dan hebben we volgend jaar een Almeerse derby.”

Ook Nicky Baggelaar (FC Almere), Niels van der Zaal (Zuidvogels), Gregory Thomas (Roda’46) en Abdel Hamid (Argon) komen naar Waterwijk toe. “Met Nicky heb ik vroeger nog gevoetbald”, zegt Mensen. “De meeste spelers van de huidige selectie ken ik uit de jeugd. Ik denk dat het wel goed gaat komen en dat we ons gewoon handhaven.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend