Home / Homepage / DHSC straft collectief falen FC Aalsmeer keihard af

DHSC straft collectief falen FC Aalsmeer keihard af

DHSC heeft FC Aalsmeer met een klinkende nederlaag huiswaarts gestuurd. De ploeg van Cor van Garderen had weinig in te brengen in Utrecht en zakte door een 5-0 nederlaag naar de zesde plek in de zaterdag eerste klasse A.

“Dit is in mijn ogen de beste ploeg die ik dit seizoen gezien heb”, zei Van Garderen na afloop. DHSC, dat na weken kwakkelen eindelijk op volle oorlogssterkte kon aantreden, was de hele wedstrijd heer en meester. FC Aalsmeer stond erbij en keek ernaar. “Het is dat Nick (van der Wiel, red.) op doel stond, anders was het zelfs 6-0 of 7-0 geworden.”

De bezoekers konden het op bezoek in Ondiep niet brengen en keken na een halfuur al tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Mitch van der Vlist, Tom de Klein en Sercan Kurdal brachten DHSC in een zetel. “Als je deze jongens ruimte geeft om te voetballen, kom je in de problemen”, verzuchtte Van Garderen. Bovendien moest de oefenmeester het zonder het ervaren koppel Burak Sitil-Sander Aznar Martinez stellen. De eerste is op huwelijksreis en sluit komende week weer aan, terwijl Aznar Martinez vanwege een verrekte knieband tot begin februari uit de roulatie is.

“Het viel gewoon niet goed vandaag. Wij speelden slecht. Een offday, maar daar zou ik DHSC eigenlijk tekort mee doen.” Na de rust maakten Van der Vlist en oud-prof Genaro Snijders (ex-Vitesse en Willem II, red.) het helemaal compleet door de eindstand op 5-0 te bepalen. Een collectief falen en een ontluisterende nederlaag voor de Aalsmeerders.

FC Aalsmeer is één plaatsje gezakt en staat nu zesde. Volgende week komt koploper ARC op bezoek. “Dan wil je met z’n allen je stinkende best doen om goed de winterstop in te gaan”, besloot Van Garderen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam