DHSC tegen FC Abcoude gestaakt

De wedstrijd tussen DHSC en FC Abcoude werd in de 54e minuut bij een 0-2 stand door scheidsrechter Van Kampen uit Purmerend. De reden voor het staken van de wedstrijd is te wijten aan het niet aflatende commentaar van de spelers van DHSC op de arbitrale leiding van de wedstrijd. Dat commentaar werd DHSC al in de 27e minuut van de wedstrijd noodlottig. Nummer 8 van DHSC mag dan al het veld verlaten.

De eerste helft is aardig om te zien. Van beide kanten wordt behoorlijk gevoetbald. Tot veel grote kansen leidt dat voor beide ploegen echter niet. Er zijn wel mogelijkheden. Zo bereikt Dave van Nielen in de tweede minuut vanaf links de meegelopen Niek Remijn binnen de zestien meter. Hij krijgt de bal onvoldoende onder controle. Daardoor mist het schot de nodige kracht en kan de keeper van DHSC een achterstand voorkomen. Acht minuten later kan Jeroen Püttmann de score voor Abcoude openen, maar zijn schot gaat net naast. Maar ook DHSC is af en toe gevaarlijk. De ploeg heeft prima aanvallers die gemakkelijk een tegenstander kunnen passeren. In de 11e minuut een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Het schot van de nummer 11 gaat net naast het doel van Abcoude. Het spel beweegt zich op en neer. DHSC heeft echter veel overtredingen nodig. In de 27e minuut is dat weer het geval. Telkens is DHSC het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. De nummer 8 van DHSC krijgt geel. Hij heeft commentaar en wordt gewaarschuwd. Dat helpt niet. De speler blijft doorgaan met schelden. De trainer van DHSC voelt aan dat het misgaat en geeft aan dat hij wil wisselen. Nog voordat de wissel plaatsvindt, krijgt de nummer 8 van DHSC alsnog de rode kaart.

In de 31e minuut een vrije trap voor Abcoude vanaf de rechterkant. De bal ligt op zo’n twintig meter van het doel van DHSC. Gio Leeflang neemt de vrije trap. Hij schiet rakelings langs de muur en de bal verdwijnt in het doel van DHSC (0-1). Drie minuten later moet Dave van Nielen voor Abcoude het veld met een hamstring blessure verlaten. Hij wordt vervangen door Haresh Kanhai. De laatste vijf minuten van de eerste helft probeert DHSC iets meer druk te zetten. Vlak voor rust heeft dat bijna succes. De spits van DHSC komt in een goede positie om te schieten. Zijn schot gaat echter rakelings langs het doel van Abcoude.

Bij aanvang van de tweede helft heeft Abcoude opnieuw gewisseld. Ron Weber moet met een nekblessure het veld ruimen. Hij wordt vervangen door Riverio Cumberbatch. Die kan in de 8e minuut van de wedstrijd vanuit een dieptepass van Gio Leeflang alleen op de keeper van DHSC af. Hij wordt binnen de zestien meter in de rug gelopen. De scheidsrechter oordeelt penalty! Gio Leeflang neemt de strafschop en scoort zijn tweede doelpunt van de dag (0-2). Daarna opnieuw veel commentaar van de spelers van DHSC. Scheidsrechter Van Kampen vindt het welletjes. Hij voelt zich niet meer op zijn gemak en staakt de wedstrijd in de 54e minuut van de wedstrijd. Buitengewoon vervelend, want nu moet Abcoude waarschijnlijk op 29 april a.s. voor 36 minuten voetbal terug naar Utrecht. (verslag en foto’s: Rob Baarda)