Dibi, Koster en Coto winnen

Vanavond vond in De Escape aan het Rembrandtplein het eerste Gala van Het Amsterdamsche Voetbal plaats. Tijdens een spetterende show, onder belangstelling van zo’n 800 voetballiefhebbers, werden de prijzen uitgereikt in diverse categorieën. Grote winnaar was Jamal Dibi. De speler van Chabab werd gekozen tot beste speler van de regio groot Amsterdam. Dibi won hiermee een prachtige reis naar Istanbul . Ook in de overige categorieën werden de prijzen uitgereikt.

Na een adembenemende opening door operazanger Kees Taal, die een ode aan het Amsterdamse voetbal  bracht, nam presentator Mathijs Groenewoud het woord. Daarna werden de nominaties voor het talent van het jaar nog een keer genoemd. De winnaar werd spits Calvin Koster, uitkomend voor Aalsmeer in de tweede klasse A op zaterdag. Hij kreeg uit handen van Rianne van Zandbergen (KNVB) Hij mag een nieuw paar voetbalschoenen uitzoeken om volgend jaar weer mee te scoren.

Zimra Geurts, talent van het jaar Calvin Koster en Rianne van Zandbergen van de KNVB
Zimra Geurts, talent van het jaar Calvin Koster en Rianne van Zandbergen van de KNVB

Bij de trainer van het jaar bleek dat de jury een moeilijke beslissing had te nemen. In de internetstemming eindigden een paar coaches dichtbij elkaar maar uiteindelijk ging Juan Fernandez Coto er met de eerste prijs vandoor. Hij maakte zijn ploeg kampioen in de zondag eerste klasse A. Hij mag deelnemen aan een congres van topcoaches, aangeboden door NLcoach. De directeur van NLcoach Bert Bouwer reikte de prijs uit aan Coto.

Zimra Geurts, coach van het jaar Juan Fernandez Coto en Bert Bouwer van NLcoach
Zimra Geurts, coach van het jaar Juan Fernandez Coto en Bert Bouwer van NLcoach

Daarna werden alle kampioenselftallen van de regio groot Amsterdam gehuldigd door sportwethouder Eric van der Burg. Waterwijk, Geuzen Middenmeer, Buitenboys, De Dijk, OFC, De Meteoor en WVHEDW kregen een symbolische aanvoerdersband, een oorkonde van de stad Amsterdam en toegangskaarten voor de Ajax Experience.

Tijdens het intermezzo van de DDF crew was te zien dat deze winnaars van Holland’s Got Talent het touwtje springen tot ware kunst hebben verheven. Zij zorgden voor acht minuten boeiend entertainment.

Het laatste gedeelte van de prijsuitreikingen was besteed aan het BvCM topscorerklassement en de Beste speler van het jaar. De eerst genoemde categorie stond al vast. Gedurende het gehele seizoen waren het Paul Bekker en Rachid El Yaghmouri die streden om de eerste plaats en uiteindelijk gelijk eindigden. Beiden werden gehuldigd en mochten uit handen van BvCM directeur Andre Groot de reischeque voor een reis naar Barcelona in ontvangst nemen. Calvin Koster en Dennis Kaars (Ajax) namen hun prijs voor de tweede en derde plaats in ontvangst.

Rachid El Yaghmouri en Paul Bekker ontvangen van BvCM directeur Andre Groot hun reis naar Barcelona
Rachid El Yaghmouri en Paul Bekker ontvangen van BvCM directeur Andre Groot hun reis naar Barcelona

Als laatste was het dus de beurt aan Jamal Dibi van voetbalclub Chabab. Hij was door bijna alle trainers genomineerd en bleek ook in de internet stemming de meeste stemmen te hebben behaald. Dibi mag zich een heel jaar ‘Beste speler van Amsterdam’ noemen. Uit handen van NUHR travel kreeg hij een reischeque overhandigd voor een reis naar Istanbul met het bezoek aan een topwedstrijd uit de Turkse competitie. Een mooie ereprijs voor de lange carrière van Dibi.

Jamal Dibi werd gekozen tot ' beste' van Amsterdam en ontving uit handen van Daphne Koster namens NUHR een reis naar Istanbul
Jamal Dibi werd gekozen tot ‘ beste’ van Amsterdam en ontving uit handen van Daphne Koster namens NUHR een reis naar Istanbul

Met deze laatste prijs werd het officiële gedeelte van het Gala afgesloten en zwenkte volkszanger John Keijer de meute aan. Het feest barstte los en met een spetterende set van DJ’s Mai-Lan en Sem Vox bleef het nog lang onrustig aan het Rembrandtplein. Met het gala bleek maar weer eens dat het voetbal in Amsterdam wel degelijk leeft.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal/Rob Beense