Foto Jose Mol. Purmersteijn staat weer alleen aan kop in 1A

Dick Bos (Purmersteijn zaterdag): “Voor ons is dit een weggegooid jaar’’

Na de ruime zege op Flamingo’s ‘64 heeft Purmersteijn de koppositie in de zaterdag vierde klasse A in handen. Wekelijks wint het nieuw opgerichte team met overtuigende cijfers en dat is niet voor iedereen leuk. “Het is lastig om jezelf te motiveren met de gedachte dat je weer met grote cijfers gaat winnen.”

Dick Bos, samen met Jermain Ristie, Joost Lieder en Charles Kooij één van de oprichters van het zaterdagelftal, had dit aan zien komen. “Wij hebben een team dat tweede klasse-waardig is. De vierde klasse is niet ons niveau. Waar wij nog wel aan moeten werken is ons scorend vermogen. Wij hebben nog teveel kansen nodig om te scoren.” Iets wat je niet zou zeggen met een doelsaldo van +30.

Bos keerde afgelopen zomer terug van een kort uitstapje (één jaar) bij Fortuna Wormerveer. “Ik wil meer van mijn vrije tijd genieten. Toen Purmersteijn in de eerste klasse speelde, heb ik er bewust voor gekozen om de club te verlaten. Als je op een hoger niveau speelt, moet je er ook dingen voor laten schieten. Ik wil nog wel kunnen blijven stappen op de zaterdagavond. Dat is ook de reden waarom ik op dat moment ben vertrokken bij Purmersteijn.”

Nu speelt hij in de vierde klasse, eigenlijk onder zijn niveau. Promotie naar de derde klasse is het enige medicijn. “Het is lastig om je elke week te motiveren met de gedachte dat je weer met grote cijfers gaat winnen. Wij hebben een team voor de lange termijn waarmee wij dit seizoen kunnen bouwen naar de juiste formatie. Gelukkig zitten wij nog in het bekertoernooi. Daar tref je ploegen die toch meer van ons niveau zijn. In die wedstrijden kunnen wij laten zien hoe wij er tot nu toe voorstaan”, zegt Bos over de aanstaande tegenstander De Meer (zondag vierde klasse).

Purmersteijn is niet de enige ploeg die nadeel ondervindt van het niveauverschil in de afdeling. De tegenstanders vinden het ook niet leuk om tegen ons te spelen. “Het is een te makkelijke competitie. De meeste teams waar wij tegen gespeeld hebben zijn aan het einde van de wedstrijd blij als de dubbele cijfers niet zijn gehaald. Het is jammer dat de KNVB ons in deze klasse heeft ingedeeld. Voor ons is dit eigenlijk een weggegooid jaar.”

Verslag: Roy Baltus
Archieffoto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)