Dicterend en spelbepalend Swift onderuit bij Noordwijk

“Ik heb genoten en ik heb een heerlijk eerste uur gezien”, waren de eerste woorden van Swift-trainer Mark Evers over het uitduel bij Noordwijk. De Amsterdammers bepaalden een groot deel van de wedstrijd het spel, maar stonden aan het eind wel met lege handen: 2-1. Geen man overboord voor de formatie uit Zuid die keurig in de middenmoot bivakkeert in de zaterdag Hoofdklasse. De gasten verdienden echter meer tegen de ploeg uit de Bollenstreek.

“We hebben de eerste helft volledig de dienst uit gemaakt en tachtig procent op hun helft gespeeld. De instelling en de beleving was volop aanwezig. Als we dit spel kunnen continueren heb ik er voor de rest van het seizoen heel veel vertrouwen in. Een neutrale toeschouwer zou hebben gedacht dat wij thuis speelden, omdat we zo bepalend waren. Maar je haalt geen resultaat dus koop je er niets voor”, aldus Evers.

20161029-noordwijk-swift-2

De vertrekkend trainer zag zijn ploeg qua spel goed starten, maar desondanks wel meteen een goal om de oren krijgen via Denzel James. “We kregen via onder andere Lionel Frederik snel twee grote kansen om de score te openen, maar benutten deze niet. Bij hun eerste de beste aanval, ze hadden de bal amper twee keer geraakt, was het meteen raak. Fidel Yilmaz, die verder een goede wedstrijd speelde, dekte verkeerd bij een lange bal op James. Deze James rent de honderd meter in vier seconden en sloop binnendoor.”

Swift liet zich niet van de wijs brengen en bleef voor de pauze de bovenliggende partij. “Je bent toch wat huiverig na die goal en denkt na hoe we dit op gaan pakken. Maar ook na dit doelpunten waren wij de ploeg die voetbalde. We kregen onder andere via Max van Wakeren een goede kans op gelijkmaker en we dwongen wel een stuk of zeven corners af. Alleen in de zes minuten dat wij even met tien man speelden, vanwege een behandeling aan een hoofdwond van Rutger de Vries, voerden zij wat meer de druk op ons.”

20161029-noordwijk-swift-3

Met De Vries terug in de ploeg pakte Swift de draad weer op en nam het de regie terug. Op slag van rust betaalde dit zich uit in de gelijkmaker van Mike Ruijter. De verdediger kopte binnen uit een hoekschop van Van Wakeren. “Je gaat dan met een lekker gevoel de rust in. Wetend dat je dienst uit hebt gemaakt en dit in de tweede helft met de 1-1 op zak tot een goed eind kan brengen.”

Ook na de pauze begon Swift sterk. Frederik kreeg een goede kans, maar de vleugelaanvaller zag zijn poging op een Noordwijk-hand belandden. “Hier had de bal op de stip gemoeten. De scheidsrechter floot goed en liet veel doorgaan. Daar ben ik vaak blij mee als er veel wordt toegelaten, maar hier had hij wel voor moeten fluiten.”

20161029-noordwijk-swift-5

Na dit moment kwam Noordwijk opnieuw op voorsprong. Marios Lomis rondde af op aangeven van Jeroen Borsboom. “Opnieuw ging het mis bij een lange bal. Hun rechtsback leidde met een lange bal het doelpunt in. Ruijter stond helaas aan de verkeerde kant te dekken en bij de derde bal die ze op doel schieten is het voor de tweede keer raak. Dit doelpunt kwam hard aan. Mijn ploeg kreeg echt een knauw hiervan.”

Het beste was er na de 2-1 van Noordwijk wel af bij Swift. “Dat kwam niet alleen door dat doelpunt, maar ook door de arbeid die we daarvoor hebben verricht. De echte overtuiging ontbrak in het verdere verloop van de tweede helft.” Evers probeerde het nog wel met drie wissels en wat omzettingen, maar verder dan een kans voor Ron Rosenhart kwamen de gasten niet. Noordwijk kreeg in de blessuretijd nog een strafschop. Lomis was vanaf elf meter niet ijskoud genoeg om zijn tweede van de middag te maken.

20161029-noordwijk-swift-4

Swift lijdt de tweede nederlaag op rij. Volgend weekeinde reist Evers met zijn equipe naar Ridderkerk waar RVVH wacht. “Een lastige tegenstander, zoals eigenlijk elke ploeg geen ‘makkie’ is in deze competitie. RVVH is een team met veel snelheid en beweeglijkheid. Ik hoop dat we deze positief opgaande lijn qua voetbal daar door kunnen zetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)