Diemen blijft in het spoor van Ouderkerk na krappe winst op NFC

SV Diemen heeft de aansluiting bij koploper Ouderkerk weten te behouden, maar maakte het behoorlijk spannend. In de zondag vierde klasse F wist het elftal van Marc Stuut een ruime voorsprong op te bouwen tegen NFC, maar gaf het die ook weer bijna uit handen. Uiteindelijk hield Diemen stand en behaalde het een 3-4 zege op bezoek bij NFC.

Een moeizaam verkregen, maar wel verdiende overwinning voor Diemen in de uitwedstrijd tegen NFC was de conclusie. Dat NFC in de slotfase een 1-4 opgelopen achterstand terug wist te brengen tot 3-4 zorgde voor een spannende middag op sportpark Sportlaan West. In deze wedstrijd hebben de twee ploegen elkaar bestreden met open vizier en dat leverde een leuk schouwspel op voor de twee honderd bezoekers van de wedstrijd.

Foto Jos Spitteler

Binnen 5 minuten moest NFC doelman Leroy van Tol al aan de bak om een schot van Dennis van Bree onschadelijk te maken.  Er was in de eerste helft heel weinig krachtsverschil tussen de twee tegenstanders. Er waren kansen aan beide kanten en Sander Klaver van NFC en Dennis van Bree van sv Diemen zagen hun doelpunten wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden. Omdat er op de aanval werd gespeeld, kwamen de doelen beurtelings in gevaar.  In de 38e minuut  was een crosspass van Kevin Kroese net iets te scherp voor Bright Owusu. Ook NFC was dichtbij een goal nadat Ruan Brigitta Klaver aanspeelde, maar zijn inzet ging over. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Diemen op voorsprong. Een vrije trap vanaf twintig meter recht voor het doel van NFC werd zeer fraai door Remond van Asselt binnen geschoten: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

corner diemen
Foto Michelle de Haas

De tweede helft was maar vijf minuten oud toen Yasin Ben Moussa met een prachtig afstandsschot gelijk maakte. Diemen gooide er hierna een tempootje bovenop en verkreeg vier minuten na de NFC gelijkmaker opnieuw een voorsprong. Na een snel uitgevoerde counter was Van Bree trefzeker. Acht minuten na de 1-2 vergrootte Van Bree met zijn tweede treffer voor Diemen de voorsprong naar 1-3 en nadat Mark Stobbelaar er 1-4 van had gemaakt, leek de wedstrijd gespeeld. NFC dacht daar echter anders over, want een bliksemsnelle combinatie tussen Klaver en de mee naar voren gekomen Patrick Spitteler werd door laatstgenoemde beheerst omgezet in een goal.

Foto Jos Spitteler: NFC in de aanval tegen Diemen

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd door NFC de aanzet gegeven tot toch nog een spannend slot.Een klutsbal viel voor de voeten van de net ingevallen Joey Hartloper en werd door de aanvaller mooi verzilverd. Daardoor verkleinde NFC achterstand tot 3-4. In de resterende minuten van de wedstrijd trachtte NFC de gelijkmaker te forceren en hoewel Diemen enigszins in de verdediging werd gedrongen, bleef de Amsterdamse ploeg gevaarlijk loeren op een counter. Ondanks alle inspanning lukte het NFC niet om de krappe achterstand in te lopen. Het bleef 3-4 in het voordeel van Diemen, dat in het spoor blijft van koploper Ouderkerk. De grote concurrent om het kampioenschap won zelf met maar liefst 0-8 bij CTO ’70.

Met dank aan: Ben Douglas en Dave Moen

Foto’s: Michelle de Haas & Jos Spitteler