Diemen boekt nipte zege op Fortius

In de zondag derde klasse C heeft Diemen drie punten overgehouden aan het treffen met Fortius. Hoewel de Diemenaren de hele wedstrijd de dominante ploeg waren en zelfs op een 3-0 voorsprong kwamen werd het in de slotfase nog spannend en verloor Fortius uiteindelijk met 3-2.

Al vanaf de eerste minuut waren de intenties van Diemen duidelijk en kreeg Bright Owusu al meteen een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hoewel Diemen Fortius op veel fronten de baas was lukte het de ploeg van Martin van Egmond niet om grote kansen te creeeren. Door het gebrek aan kansen bleef Fortius in de wedstrijd en kregen ook de bezoekers kleine mogelijkheden om de leiding te nemen.

Diemen Fortius 2

Toch was het Diemen dat vlak voor rust op voorspong kwam. Het was rechtsback Joshua Kloosterman die met een schitterend afstandsschot keeper Armin Ribic wist te passeren. Na de rust kwam Diemen als herboren uit de kleedkamers en maakte het in mum van tijd korte metten met Fortius.

Na een prachtige bal van Owusu was het Gianno Dos Passos die de bal wist mee te nemen en met een man in zijn rug de keeper wist te omspelen en de bal in het net te leggen. Drie minuten later was het weer raak voor Diemen. Ditmaal was het Dos Passos die de bal bij de eerste paal neer legde waar de voor zijn man gekropen Owusu kon binnen tikken.

Diemen kreeg in de tweede helft een armada aan kansen en het lukte Foritus maar niet om de Diemenaren af te stoppen. Voorin probeerde de ploeg van Michel Klijnzoon nog wel een treffer te forceren maar Fortius had zichtbaar moeite om een gaatje te vinden in de Diemense defensie.

Diemen Fortius 12

Na een goede actie van Giliano Nijnman schoot laatstgenoemde de bal op fabuleuze wijze in de kruising en kwam het geloof bij Fortius weer terug. In de slotfase werd het nog helemaal spannend toen Fortius door een raak geschoten penalty van Younes Zanzan weer terug in de wedstrijd kwam.

Met alleen de blessuretijd te gaan kreeg Fortius nog een paar goede kansen maar was het uiteindelijk Diemen dat aan het langste eind trok en uiteindelijk met een verdiende 3-2 zege van het veld stapte.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Michelle de Haas

Klik hier voor de andere uitslagen en de actuele stand in de zondag derde klasse C