Diemen boekt tegen DSS tweede zege op rij

In een prachtig lentezonnetje heeft Diemen de winst op RKDES een goed gevolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen DSS werden de gasten uit Haarlem overtuigend met 5-2 verslagen. Door de tweede zege op rij laat Diemen nu twee ploegen achter zich en staat de ploeg nu op een plaats die deelname aan de nacompetitie zou betekenen.

Diemen ging flitsend van start tegen middenmotor DSS, met snel positiespel en vroeg drukzetten werden de gasten uit Haarlem teruggedrongen. Dit resulteerde al in de 4e minuut in de voorsprong toen DSS de bal verloor in de opbouw en Grifhorst spits van Bree vond, die faalde niet oog in oog met de keeper. Diemen was het eerste half uur veel sterker, het speelde verzorgd voetbal en wist de opbouw van DSS steeds in een vroeg stadium te ontregelen. Het was wachten op meer treffers en die kwamen ook, Kay Minnema wist met een goede voorzet Stobbelaar te vinden die keurig wist binnen te koppen.

DSC_3051

In deze fase liet Diemen na de wedstrijd al vroeg te beslissen, een poging van Jordan Gemert werd uit de kruising getikt en een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Grifhorst werd afgekeurd. het laatste kwartier van de eerste helft liet Diemen het tempo wat zakken maar gaf het geen echte kansen weg.

In de rust hamerde trainer Ernest op het feit dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, dit had de ploeg begrepen want direct na rust wist Jordan Gemert met een mooie steekpass Stobbelaar te bereiken die zijn tweede van de middag langs de keeper schoot. Toen even later Grifhorst op aangeven van Stobbelaar de 4-0 in de kruising schoot leek een monsterscore in de maak. Helaas nam Diemen wat gas terug en mocht DSS twee keer tegen scoren voordat Stobbelaar met zijn derde goal van de middag de zege van wat extra glans voorzag.