Diemen boekt tegen RKDES eindelijk weer eens een overwinning

In de zondag derde klasse C heeft het op de laatste plaats staande Diemen en hele belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van  Robin Ernest won in Kudelstaart met 1-4. Ondanks de zege blijft Diemen op de laatste plaats staan maar het gat is en stukje kleiner geworden.

Het spel van RKDES gaf weinig houvast voor de trouwe achterban. RKDES hanteerde veelal de lange bal in de hoop dat er voorin iets spannends zou gebeuren. Het bleef echter lange tijd stil voor het doel van Diemen-goalie Maikel Groenteman. Diemen gokte vooral op de aanvallende bevliegingen van Dennis van Bree en Richard Grifhorst. Maar de eerste kansen waren voor RKDES. Eerst schoot rechtsback Lennart Kok net over en even later had verdediger Paul Verburg pech met een iets te harde steekbal op Edwin van Maris.

Na een krappe twintig minuten leek de thuisclub op rozen te zitten. Goed doorzetten van Richard de Vries bracht Edwin van Maris in staat de derdeklasser op voorsprong te zetten. Van Maris schrok echter van het uitgestoken been van Diemen-verdediger de Vries waardoor de topscorer van RKDES zijn hoofd niet tegen de bal kon zetten.

Kort daarna was het wel raak. Op het half uur maakte Richard de Vries een eind aan alle onzekerheid. Want voorafgaand aan de binnentikker van de Vries miste een aantal spelers waaronder Maarten van Putten. Zijn halve kopbal bracht de Vries in staat binnen te snoeien. 1-0.

juichen diemen 2

In exact dezelfde minuut maakte Diemen via Dennis van Bree na onhandig en niet adequaat optreden in het centrum dankbaar gebruik van de geboden kans. Eén op één had van Bree geen moeite Jonker in de korte hoek achter zich te laten. 1-1.

Na rust werd het vooral de wedstrijd van Diemen. Gesteund door het weinige tegengas van RKDES roken de gasten kansen. Bij een uitbraak van Diemen-aanjager Dennis van Bree kreeg Mark Stobbelaar een niet te missen kans. Stobbelaar wist geen gaatje te vinden in het deels verlaten doel. Kort daarna was het wel raak voor de bezoekers. Richard Grifhorst kon uit een voorzet van Diemens’ spelverdeler Kay Minnema van dichtbij binnentikken. 1-2.

Het verzet leek gebroken bij RKDES.

Na een dik uur spelen nam Rémon van Asselt bij de bezoekers een vrije trap op de eigen helft. Met een onnavolgbare streep van zeker zestig meter verschalkte hij doelman René Jonker.
Een wereldgoal. Daar waren beide hoofdrolspelers het wel over eens. Van Asselt “Geweldig. Ik heb een aardige trap, maar dit met zo’n afloop had ik ook niet verwacht.” en doelman Jonker: “Toen ik afgelopen donderdag die streep over Cillessen zag gaan riep ik nog: Dit gaat mij niet gebeuren… En nu dit.”

De goal was een juweel en daarmee was het gif uit de wedstrijd, als daar al sprake van was. In de slotminuut duwde diezelfde van Asselt uit een counter nog wat extra zout in de wonden door de 1-4 binnen te schieten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.