Diemen brengt KDO haar eerste thuisnederlaag toe

In de zondag derde klasse C heeft Diemen een plichtmatige overwinning geboekt op KDO. Dankzij doelpunten van Monolito Joren en Dennis van Bree werd KDO eenvoudig opzij gezet.

Diemen kwam in de beginfase van de wedstrijd fel uit de startblokken maar had moeite met het creëren van kansen tegen een goed spelend KDO. Toch kwam KDO in het eerste kwartier twee keer met de schrik vrij. Allereerst wist Diemen al na drie minuten geen raad met een grote kans die ze geboden werd en tien minuten later werd een treffer van de Diemenaren afgekeurd wegens buitenspel.

KDO kwam in de eerste helft niet uit de verf en had haar handen vol aan het beweeglijke middenveld van Diemen. Het was dan ook geen verassing dat Diemen in de 36e minuut de leiding in de wedstrijd nam. Na balverlies van Joeri Stange werd linksback Erik Verbruggen door middel van een een-tweetje uitgespeeld en kon Monolito Joren scoren.

Ondanks het mindere spel van KDO kwam de thuisploeg vlak voor tijd nog bijna op gelijke hoogte. Stange wist de achterlijn te halen en wist met zijn voorzet Bart van der Tol in kansrijke positie te zetten. De inzet van Van der Tol werd echter prima geblokt door de verdediging van Diemen waardoor de bezoekers alsnog met een voorsprong de kleedkamers konden opzoeken.
Na rust ging KDO aanvallender spelen om een gelijkmaker te forceren. Opnieuw was het Van der Tol die vlak na rust een goede mogelijkheid kreeg maar opnieuw wist de verdediging van Diemen zijn schot te blokken. KDO kreeg in de tweede helft meer grip op het spel van Diemen maar tot veel extra mogelijkheden voor de thuisploeg leidde dit echter niet.

Een kwartier voor tijd besliste Diemen de wedstrijd definitief door geklungel achterin bij KDO genadeloos af te straffen. In eerste instantie werd er opnieuw een Diemense treffer afgekeurd wegens buitenspel maar na de volgende foutieve opbouw aan Kwakelse zijde was het wel raak.

Na een foutieve ingooi kwam de bal terecht bij Dennis van Bree die wel raad wist met deze buitenkans en feilloos de 0-2 binnenschoot. In de slotfase kreeg KDO nog de mogelijkheid op een aansluitingstreffer nadat Rick Kruit de doelman van Diemen wist te omspelen en de bal gericht richting de goal schoot. Helaas voor hem en KDO werd de bal nog van de lijn gehaald waardoor Diemen er met de punten vandoor ging.

Met dank aan: Paul Hogerwerf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)