Finn van der Velden in actie voor DCG in de bekerwedstrijd tegen IVV

Diemen DCG gestaakt na instorten speler Van der Velden

De wedstrijd in de derde klasse C tussen Diemen en DCG is een kwartier voor tijd gestaakt bij een 0-1 voorsprong voor DCG. Finn van der Velden reageerde wat raar na een actie en bij de zijlijn stortte hij vervolgens in elkaar.

Trainer John Limon: “ Finn had net een verdedigende actie gemaakt en oogde daarna wat vreemd. Hij kwam naar de zijlijn om te zeggen  dat hij zich niet goed voelde. Op dat moment draaide zijn ogen weg en viel hij op de grond. Hij is niet buiten westen geweest naar mij weten.”

De schrik zat er direct in bij iedereen en zeker bij DCG. Vorig seizoen maakte de club het ook al mee dat een speler met hartklachten neerviel. Het ging toen om Fernon Haselhoef. Opmerkelijk was het dat Haselhoef vanmiddag de enige treffer voor zijn rekening nam.

Ambulance en politie waren snel ter plaatste. Ter plekke werd een hartfilmpje gemaakt. Limon: “ Ze konden daar niet direct iets afwijkend constateren. Het leek wel een soort epileptische aanval.”

Van der Velden, die pas 21 jaar is en in de tweede helft inviel, is door de ambulance meegenomen naar het AMC voor verder onderzoek. Momenteel is er nog niets bekend over zijn toestand.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst Finn veel sterkte en houdt u op de hoogte van de stand van zaken. Het duel tussen DCG en Diemen werd in de 75sete minuut bij een stand van 0-1 definitief gestaakt.

Archief Foto Jeroen de Kock: Finn van der velden in actie tegen IVV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)