Diemen de kansen, RKDES de punten

In de zondag derde klasser C heft RKDES drie punten over gehouden aan het duel met SV Diemen. De ploeg van Hajo hendriks was niet direct de betere van de twee maar was wel effectiever en scoorde twee keer; 0-2

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud of de eerste grote kans viel al te noteren. Na een goede aanval kon Van Bree vrij uithalen maar hij mikte net te hoog. Dit bleek de opmaat voor een wedstrijd waarin Diemen het spel wilde maken, het goede kansen creëerde en RKDES door middel van de lange bal en lopende mensen gevaarlijk trachtte te worden .

Foto Aram Goudsmit: Diemen stond na afloop weer met lege handen

Tot aan de zestigste minuut leek het wachten op de 1-0, de een na de andere 100% kans was niet besteed aan Diemen. Dit gevoel werd nog versterkt toen de centrale verdediger van RKDES, Sven Boelsma, aan de noodrem moest trekken toen Stobbelaar doorbrak waarna de ploeg uit Kudelstaart met tien man verder moest. Hendriks: ” Het is nog maar de vraag of het een doorgebroken spelers was.”

Vijf minuten later besloot de scheidsrechter dat een tackle van Nana Owusu ook met rood bestraft moest worden. Deze was zeer discutabel en had iets weg van een goedmakertje. Hendriks: ” Het was een aardige charge hoor!”

Met tien tegen tien probeerde Diemen nog de winst te pakken maar kreeg het uiteindelijk de deksel op haar neus toen het eerste schot op goal van RKDES via de binnenkant van de paal binnen rolde . Daniel Clamez was de doelputenmaker. Vijf minuten later werd ook de tweede kans benut  door Edwin van Maris en bleef Diemen opnieuw met lege handen achter.

Henrichs: “Het was inderdaad niet super wat wij lieten zien maar van dit Diemen mogen wij gewoon niet verliezen en gelukig hebben we dat niet gedaan.”