Diemen degradeert naar vierde klasse

Diemen is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de derde klasse via de herkansing van de nacompetitie. Het elftal van vertrekkend coach Robin Ernest verloor met 2-6 van Saenden en zal hierdoor volgend jaar in de vierde klasse uitkomen.

Diemen won vorige week nog zeer overtuigend met 0-2 van Saenden en had dus een goede uitgangspositie. In de openingsfase zag het er niet naar uit dat Diemen vandaag het onderspit zou delven. In tegendeel in de achtste minuut zette Marco Moelee Mark Stobbelaar voor het doel van Saenden.  De topscorer zag zijn inzet via de deklat over gaan en liep een blessure op door de te laat inglijdende verdediger. Stobbelaar probeerde het nog wel even, maar moest zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen door Tommie ter Horst. Aan de andere kant liepen Diemen-verdedigers Quincy Molly en Koen Schreuder al vroeg tegen een gele kaart aan. Christoffer Manuputty bleek een handenbinder en ook de gretig vallende De Bruijn was toch lastig voor de defensie van Diemen.

20140525 052

In de elfde minuut was het Manuputty die de score opende voor Saenden na een goede individuele actie ingeleid door balverlies op het middenveld. Na een mislukte pass van een verdediger van Diemen, kon Rudy Manuputty het halve veld oversteken en oog in oog met de uitkomende doelman Dave Moen breed kon leggen op Melvin de Bruijn. Met deze 0-2 stand was de 2-0 uitwinst van Diemen al teniet gedaan in de 27e minuut. Op slag van rust Diemen-verdediger Schreuder zijn tweede gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Waterer. De centrale verdediger liet zich foppen door De Bruijn, beging een domme overtreding en kon vroegtijdig gaan douchen.

20140525 008

Diemen moest nu met tien man knokken om deze stand vast te houden en wachten op een kans om zelf te scoren. In de 54e minuut liet De Bruijn doelman Moen kansloos door de bal van dichtbij van richting te veranderen. Een minuut later voorkwam de doelman dat De Bruijn de inlopende De Wit kon bereiken. In de 64e minuut was het wel raak voor Saenden. Mitchel de Vries won op de achterlijn het duel van Randy Manuputty en leek de bal weg te kunnen schieten. De invaller verstapte zich hierbij en liep een flinke liesblessure op. Gert-Jan Knaap pikte de bal op en legde terug op Chrisje, die koel afrondde voor de 0-4.

SLIDE Diemen Saenden
Het tiental van Diemen gaf zich niet gewonnen en ging met drie spitsen spelen. In deze fase werden de vele toeschouwers getrakteerd op drie doelpunten. Mark Simons rondde een solo in de 73e minuut af voor de 1-4. De blauwwitten waren nu nog maar een doelpunt verwijderd van een eventuele verlenging. Amper een minuut later vergrote Saenden de marge weer. Uit een corner kon Moen van dichtbij nog knap redding brengen, maar de rebound was voor Knaap; 1-5. Nog wilde Diemen zich niet gewonnen geven en verkleinde de marge weer doordat de vrije trap van Van Asselt via de rug van Gemert in het doel verdween in de 77e minuut. Weer was de derdeklasser nog maar een doelpunt verwijderd van de verlenging. Deze hoop op dit doelpunt duurde maar twee minuten, want Stef Smit bracht Diemen de definitieve genadeklap toe in de 79e minuut. Het doek was gevallen voor de Diemenaren en de degradatie naar de 4e klasse was een feit na het laatste fluitsignaal. Na afloop was er dan ook totale verslagenheid bij alle Diemenaren.