Diemen dendert na stroeve start over IVV heen

Ondanks een vroege achterstand heeft Diemen in de zondag derde klasse C een ruime overwinning geboekt op IVV. In een waar doelpuntenfestijn won de ploeg van Martin van Egmond uiteindelijk met 6-3. Zo kreeg IVV opnieuw veel tegendoelpunten te verwerken, na de 0-8 nederlaag vorige week tegen Roda ’23.

Diemen had na de onnodige 2-1 nederlaag van vorige week tegen DSOV iets goed te maken. Datzelfde gold voor IVV na de zware nederlaag tegen Roda ’23. Diemen was op eigen veld vanaf het begin de bovenliggende partij, maar speelde in een zeer laag tempo. IVV liet de thuisploeg alle ruimte om op te bouwen en loerde op balverlies om er vervolgens snel uit te komen. Uit een omschakelmoment kwam IVV dan ook op 0-1. Een lange bal werd goed doorgekopt en keeper Moen was kansloos op de inzet van Jeffrey Wilders van dichtbij.

Diemen - IVV

Het doelpunt schudde Diemen wakker en het tempo werd opgevoerd. Van Bree was al dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap werd prachtig uit de kruising gehaald. Vlak voor rust kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte door centrale verdediger Quincy Molly. Hij verzilverde zijn lange rush met een verwoestende uithaal: 1-1. Nog geen twee minuten later stond Sno aan het einde van een snelle aanval van Diemen en bracht hij Diemen heel beheerst op een 2-1 voorsprong bij rust.

Diemen begon furieus aan de tweede helft, vastbesloten om de wedstrijd snel te beslissen. Het was weer Sno met een goede actie waarbij de verdediger niet anders kon doen dan een overtreding te maken. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en de strafschop van Van Bree werd gekeerd. Saam was er echter als eerste bij om in de rebound raak te schieten: 3-1.

Diemen - IVV

De thuisploeg walste in deze fase over IVV heen en wist snel uit te lopen tot 6-1 via Shaquille Djairin, op aangeven van Sno, en tweemaal Van Bree na goede assists van Minnema en Benouda. In het vervolg had Diemen het vizier niet op scherp staan en verzuimde het om een echte monsterscore neer te zetten. In de slotfase deed IVV door doelpunten van Sander van der Velpen en Bryan Molenaar nog wat terug, waardoor de wedstrijd in een doelpuntrijke 6-3 overwinning voor Diemen eindigde.

Diemen - IVV

Door de zege blijft Diemen in de zondag derde klasse C in de grote subtop meedraaien achter koploper AGB. De promovendus deelt de derde plaats met KDO, De Meteoor en Arsenal. IVV staat op een tegenvallende twaalfde plaats met zes punten uit evenveel wedstrijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!