Diemen doet wat het moet doen en wint, maar is nog niet veilig

Een super eindsprint bracht derdeklasser Diemen in een rare positie. De ploeg van Robin Ernest vecht tegen degradatie, maar kon ook de derde periode nog winnen. Op papier werd die titel ook gewonnen, maar geldig is die niet omdat Diemen op de elfde plaats is geëindigd en nacompetitie tegen degradatie moet spelen.

Een aantal jaar geleden mocht je je eerste proberen veilig te spelen via de nacompetitie en dan, als je dat lukte, mocht je als nog spelen om promotie. Die, toch wel belachelijke, regel werd afgeschaft en dus mag Diemen zich opmaken om zich vi de nacompetitie te handhaven in derde klasse.

DSC_3396

Winst tegen Bloemendaal was in ieder geval noodzakelijk. Dat dat moest gebeuren was in het eerste bedrijf niet te zien. Op een slechte grasmat was Bloemendaal veel feller. Niets wees er op dat Diemen voor haar kans vocht. De 2-0 achterstand was dan ook niet verrassend.

Clubtopscorer Stobbelaar leek Diemen wakker te schudden. Goed doorjagen op de keeper leverde hem uiteindelijk een treffer op. Het was de ommekeer in de wedstrijd. Bloemendaal kwam niet meer in het spel voor en Diemen had volledig de overhand.

DSC_3385

Jordan Gemert werd de held voor Diemen. Binnen vijf minuten zorgde hij er met een loepzuivere hattrick voor dat de 2-1 achterstand werd omgezet in een 2-4 voorsprong. Eerste profiteerde hij van een slechte vrije trap van de Bloemendaal doelman, bij de tweede ronde hij een voorzet  van Moelee met een stift keurig af te maken en bij de derde werkte hij een afgeslagen bal binnen.

DSC_3426

Toen Diemen eenmaal voorstond was dat ongunstig voor Zwanenburg. De ploeg van Edwin Eefting zou dan namelijk naast alle prijzen grijpen. Alleen een nederlaag tegen DSS (concurrent van Diemen) zou een plek in de nacompetitie om promotie opleveren. En dus…. verloor Zwanenburg.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van 3C. Het schema voor de nacompetitie publiceren wij zo spoedig mogelijk.

Met dank aan Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)