Diemen door zege op Laren’99 weer boven de streep

Diemen staat in de zondag derde klasse C weer op de veilige tiende plaats. De ploeg van Gerrie Breugem was met 5-0 te sterk voor concurrent Laren’99 en klom daardoor weer over Ouderkerk heen. Met nog één wedstrijd te gaan hebben de Diemenaren handhaving in eigen hand.

Op eigen veld begon Diemen goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen aan de leiding. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, na een overtreding op de doorgebroken Bright Owusu, werd door Jesse Ringelberg binnen geschoten: 1-0. De thuisploeg bleef het initiatief houden, maar was slordig in de eindpass. Vlak voor rust verdubbelde Giliano Eyken de voorsprong. Uit een hoekschop schoot de aanvaller de 2-0 binnen. Laren’99 stelde daar weinig kansen tegenover.

Na een kwartier in de tweede helft gooide Diemen het duel vroegtijdig in het slot. Nadat Owusu in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, verzilverde Eyken de toegekende strafschop. De 3-0 was zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Laren’99 raakte licht gefrustreerd en Diemen speelde de wedstrijd rustig uit. De drie punten waren immers al binnen.

In het laatste kwartier bouwde Niels Verheul met twee fraaie treffers de voorsprong verder uit tot 5-0. Eerst scoorde hij middels een knappe omhaal, in de laatste minuut zorgde Verheul met een individuele actie en een schot dat via de binnenkant van de paal in het net belandde voor het slotakkoord. Volgende week kan Diemen het afmaken op bezoek bij het al veilige RODA’23.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Jan Ronday

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)