Magdy Ibrahim

Diemen-duo Ringelberg en Ibrahim komt Pancratius versterken

Jesse Ringelberg en Magdy Ibrahim maken komende zomer samen de oversteek naar Pancratius. Het tweetal kwam afgelopen seizoen nog in actie voor SV Diemen, maar daar werd de zondagselectie stopgezet. Met Pancratius hebben Ringelberg en Ibrahim wederom een zondagteam gevonden.

Positieve gesprekken

Ringelberg was de laatste tijd toe aan een andere stap. “Ik speel al vanaf mijn jeugd bij SV Diemen. Vorig seizoen heb ik bij mijn trainer al aangegeven dat ik wilde vertrekken, omdat ik simpelweg toe was aan een nieuwe omgeving. Toen heeft hij mij alsnog weten te overtuigen om nog een jaar te blijven. In de loop van dit seizoen ben ik in contact gekomen met Danny (Hijzelendoorn, red.), hoofdtrainer van Pancratius. Hij was nog op zoek naar een linksback, waarna we een gesprek hadden dat van beide kanten goed beviel.”

Ook Ibrahim had een prettig gesprek met Hijzelendoorn. “Ik heb een gesprek met de trainer gehad, en daaruit kwam duidelijk de ambitie van de club naar voren. Het is een gezellige club met een leuke groep, dus ik was eigenlijk behoorlijk snel overtuigd. Dit jaar ben ik veel voor mijn werk naar het buitenland geweest. Ik ben voor mijn beroep fysiotherapeut en werk met profvoetballers, dus ik heb dit seizoen weinig bij SV Diemen gevoetbald. Daarom zocht ik een club waar ik lekker bij kon voetballen, maar ook met ambities. Die heb ik met Pancratius gevonden.”

Plaats op het veld

Ibrahim kan op het veld op verschillende posities spelen, waardoor het in de voorbereiding aan Hijzelendoorn de taak is om te zoeken waar hij de voetballer nodig heeft. “Hij vertelde me dat ik meer dan welkom was, dus dat is natuurlijk fijn om te horen. In het verleden heb ik met FC Abcoude al een keer tegen hem gespeeld. Ook dit seizoen in de beker nam ik het tegen Pancratius op, dus de trainer weet goed wat ik kan.”

Daarentegen kan Ringelberg rekenen op flinke concurrentie, zo maakte de trainer hem duidelijk. “De trainer gaf aan dat hij meerdere backs voor mijn positie heeft gehaald, dus mijn rol wordt om te proberen in de basis te komen en met de club naar de eerste klasse te promoveren. Waar het team mij nodig heeft, daar zal ik staan. Ik verwacht dat ik even moet wennen aan het niveau. Dat heeft wellicht tijd nodig, maar so be it.”

Toekomstige teamgenoten

Ibrahim en Ringelberg wisten niet direct van elkaar dat ze beide met Pancratius in gesprek waren. “Ik hoorde van hem dat hij op gesprek was geweest en een paar weken later zat ik aan tafel. Hij zei gelijk dat hij het ging doen, terwijl ik nog heel even andere opties heb afgewacht. Uiteindelijk had ik zo’n goed gevoel bij de club en trainer, dat ik eveneens besloot te gaan. Jesse is een goede vriend van me, dus ik ben blij dat ik samen met hem naar Pancratius kan gaan.”

Ringelberg kent op zijn beurt al wat toekomstige teamgenoten waar hij informatie kon inwinnen. “Toevallig ken ik al twee spelers, namelijk Justin Ruiter en Niels Vahlkamp. Van hen heb ik al wat verhalen meegekregen en die waren positief. Ook de trainer heeft me veel kunnen vertellen, zoals wat buiten het voetbal voor de club wordt gedaan. Het is een warme dorpsclub, dus mooi om voor te spelen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pancratius haalt Smajic binnen: “Goede klik met trainer”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)