Pancratius haalt Smajic binnen: “Goede klik met trainer”

De zondagselectie van Pancratius heeft zich verzekerd van de komst van Erwin Smajic. De voetballer, die in de zomer van 2019 Blauw-Wit/Beursbengels verruilde voor SV Hoofddorp, moet het team komend seizoen van extra kwaliteiten voorzien.

Contact met de club

Smajic hoopt bij Pancratius weer zijn oude vorm terug te vinden. “Mijn periode bij Hoofddorp is niet zo gelopen zoals ik van tevoren had gedacht en verwacht”, zo begint hij zijn vroege vertrek uit te leggen. “Vorig seizoen had ik al contact met Danny (Hijzelendoorn, red.) en twijfelde ik al, maar ik had mijn ja-woord al aan Hoofddorp gegeven. Anders had ik dit seizoen al bij Pancratius gespeeld.”

Hij startte vervolgens met frisse moed aan het avontuur bij SV Hoofddorp, maar na een jaar eindigt dit dus alweer. “Danny en ik hielden met elkaar contact. Ik was niet meer gelukkig bij Hoofddorp, dus dan ga je simpelweg verder kijken. Waar dat aan lag? Hoofddorp is een prachtige vereniging, alleen het werkte niet tussen mij en de trainers. Dan heb je het als voetballer gewoon wat lastiger. En toen kwam Pancratius dus weer op mijn pad. Het was sowieso vroeg in het seizoen dat ik weer met de trainer contact had, dus ik was niet met andere clubs bezig. Als je zo’n goede klik met de trainer hebt, dan gaat het balletje simpelweg wat makkelijker rollen.”

Avontuur bij Pancratius

Al snel bereikte Smajic een akkoord met de club uit Badhoevedorp. “Pancratius is een club in de buurt die ik uit mijn jeugd nog goed ken. Het is een leuke vereniging die op een goed niveau speelt. Er zijn uiteindelijk meer aspecten die bij mij in het straatje passen. Het vertrouwen dat de trainer in mij heeft, zorgt uiteraard voor het definitieve steuntje in de rug.”

Smajic denkt de komende jaren een belangrijke rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van het elftal. Welke rol dat is, moet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen blijken. “Ik ben een speler die op meerdere posities kan spelen, dus het hangt ervan af waar de trainer me gaat neerzetten. Als ik een aanvallende rol ga hebben, word ik kortweg afgerekend op doelpunten en assists. Indien de trainer mij iets meer naar het middenveld haalt, dan zullen die statistieken wat lager zijn. We zullen het dus zien, maar ik denk dat de trainer voornamelijk rendement verwacht.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Pancratius versterkt zich defensief met binnenhalen Mariano Olf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)