Diemen geen schijn van kans bij DCG

DCG ontving SV Diemen op sportpark Ookmeer en gaf een vervolg aan de goede start van vorige week. Als de ploeg van trainer John Limon wat minder slordig had gespeeld zou het makkelijk weer 5-0 geworden zijn, het bleef echter bij 3-0, een zeer verdiende overwinning.

DCG begon sterk aan de wedstrijd, al na 4 minuten kreeg Gary Bouwmeester een grote kans toen de keeper volledig mis zat, maar Bouwmeester was zelf ook nog niet helemaal fris en kopte over. Toen tien minuten later een lange bal van centrale verdediger Donny Kessing voor Bouwmeester zijn voeten viel reageerde hij wel alert en maakte een op een met de keeper af, waardoor het al vroeg 1-0 stond.

De rest van de eerste helft bleef DCG op zoek naar de 2-0, Kessing schoot nog een vrije trap fraai op de lat en Bouwmeester deed zijn best maar schoot een grote kans ongelukkig naast waardoor de spelers met 1-0 gingen rusten. ‘Hij is duidelijk een van de spelers die bij ons de kar moet trekken’ zei John Limon na de wedstrijd over aanvoerder Bouwmeester die naderhand ook verkozen werd tot man van de wedstrijd.

DCG Diemen

Van SV Diemen was in de eerste helft nog weinig vernomen en ook in de tweede helft bleef DCG de bovenliggende partij. Bouwmeester had blijkbaar het gevoel dat hij wel genoeg gescoord had en gunde zijn teamgenoten wat kansen. Kasper Dinkgreve kreeg vlak na elkaar twee keer de bal teruggelegd van de captain en miste de eerste maar scoorde de tweede waardoor het scorebord in de 65ste minuut dan eindelijk op 2-0 sprong.

De kansen lagen voor het oprapen voor DCG. Tarik Karim gaf in de 79ste minuut een prachtige voorzet op Mourad Belamamoun die de bal ver over kopte en even later ook op aangeven van Bouwmeester nog een grote kans mistte. Tarik Karim ging ook nog eens voor eigen succes en na een mooie dribbel schoot hij richting de kruising, waar SV Diemen keeper Dave Moen echter toevallig ook heen vloog en de bal netjes uit de lucht plukte.

dcg diemen

In de 87ste minuut werd de laatste goal gescoord. Gary Bouwmeester was wederom betrokken bij de goal, hij legde af op Shafin Madmar die voor open doel niet faalde en het jantje compleet maakt. John Limon was dan ook erg te spreken na de wedstrijd. ‘Ik ben tevreden over de start, de eerste wedstrijden zijn altijd belangrijk maar ik denk dat we pas na een wedstrijd of 7 echt kunnen zien waar we staan.’ De trainer weet de voorlopig nog goede start aan het feit dat de selectie bij elkaar is gebleven en al wou hij zich nog niet aan een bepaalde rol binden, hij keek wel uit naar één speciale derby. ‘In december spelen we tegen ZSGOWMS, dat wordt denk ik een spannende pot, ik ken een paar jongens daar en ik denk dat die pot wel eens een van de belangrijkste van dit seizoen kan worden.’