Diemen grijpt tegen VSV eerste driepunter

Trainer Mark Steur kondigde afgelopen week aan dat de eerste driepunter voor Diemen nabij was. Gelijk in het daaropvolgende weekend pakte de zondag derdeklasser de zege. Door een 2-1 overwinning op VSV heeft Diemen bovendien de laatste plaats verlaten.

VSV, in twee jaar gedegradeerd van de eerste naar de derde klasse, begon sterker aan de wedstrijd. Een aantal voorzetten brachten Diemen nog niet in gevaar. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd, resulterend in een grote mogelijkheid voor Boaz Saam. Hij schoot in kansrijke positie te zacht.

De bezoekers hadden moeite met de beweeglijke aanvallers van Diemen. Uiteindelijk kwam Diemen verdiend aan de leiding. Uit een hoekschop van Jesse Ringelberg kopte Wouter Holthuizen. Nog voor de rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Rowen Buis draaide schitterend weg bij zijn directe tegenstander en lanceerde Bright Owusu, die rustig bleef en de 2-0 binnen schoof.

In de tweede helft bleef de verwachte storm van VSV grotendeels uit en leek de 3-0 dichterbij dan een aansluitingstreffer. De wedstrijd leek gespeeld toen VSV-middenvelder Dragtenstein een directe rode kaart incasseerde voor een stevige tackle op Ringelberg. Toch deden de gasten via een benutte strafschop iets terug, alleen kwam de zege voor Diemen niet meer in gevaar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt