Diemen in spannende wedstrijd langs Zwanenburg

Diemen blijft het bovenin de zondag derde klasse C uitstekend doen. De ploeg van Martin van Egmond staat na een 2-1 overwinning op Zwanenburg op een gedeeld derde plaats. Tegen de laagvlieger maakte Dennis van Bree met een mooie vrije trap het verschil.

De eerste helft kende weinig noemenswaardige momenten. Diemen was net als vorige week tegen Buiksloot slordig in het positiespel en wist veel te weinig gebruik te maken van de ruimte op de flanken. Zwanenburg deed dit beter en probeerde steeds snel de buitenspelers in stelling te brengen. deze hadden het echter niet makkelijk tegen de Diemense backs Owusu en Kloosterman. Aan beide kanten werd de doelman niet echt in de problemen gebracht gedurende de eerste helft.

Diemen - Zwanenburg

De tweede helft was nog geen minuut oud of Mano Joren wist vanaf een meter of zestien doeltreffend uit te halen. Keeper René Jonker stond aan de grond genageld: 1-0. Dit leek Zwanenburg wakker te schudden, want nog geen vijf minuten later zette Ruben Karelse de gelijkmaker op het bord. Karelse begon op eigen helft aan een actie, combineerde met een medespeler en liet vervolgens doelman Moen kansloos.

Diemen leek niet onder de indruk van de gelijkmaker en nam de teugels stevig in handen. Er waren een aantal goede kansen voor onder andere Bright Owusu en Gilliano Eijken, maar het ontbrak aan precisie in de afwerking. Dennis van Bree had het vizier wel weer op scherp staan. Van een meter of 25 legde hij aan voor een vrije trap, met veel gevoel krulde hij de bal in de kruising achter de kansloze Jonker.

In de laatste tien minuten probeerde Zwanenburg nog een resultaat uit het vuur te slepen maar mocht het van geluk spreken dat de teller aan Diemense zijde niet opliep. Net als vorige week liet Diemen echter na de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Bijna kreeg het daardoor nog het deksel op de neus toen Karelse in blessuretijd nog rakelings langs de verkeerde kant va de paal kopte maar de voorsprong bleef staan.

Zwanenburg blijft door de nederlaag op de voorlaatste plaats staan in de zondag derde klasse C. Diemen is knap naar de gedeeld derde plaats gestegen met slechts drie punten minder dan de nieuwe koploper OSV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.