Home / Algemeen / Diemen-keeper Dave Moen kijkt reikhalzend uit naar cruciale weken
Foto Mario Wormhoudt : Dave Moen namens Diemen tegen Fortius

Diemen-keeper Dave Moen kijkt reikhalzend uit naar cruciale weken

Het is maandagmiddag 16 mei 2016. Er klinkt even na half vijf volksmuziek vanuit de speakers, terwijl Dave Moen de champagne ontkurkt. Tijdens de allesbeslissende en laatste competitiewedstrijd van het seizoen sleept de doelman zijn ploeg er doorheen tegen OSV, waarna Diemen zich kampioen mag noemen van de zondag derde klasse C.

Zo zou het kunnen lopen voor Moen en zijn ploeggenoten, maar Diemen, dat in de derde periode nog ongeslagen is, kan ook naast alle prijzen grijpen. “Wij hebben het zwaarste programma. Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, maar het zou geweldig zijn als ik in de laatste speelronde van het seizoen belangrijk kan zijn met een knappe redding”, vertelt Moen.

Voor de formatie van Martin van Egmond, waarvan de hele selectie uit Diemen komt, breken er dus belangrijke weken aan. Diemen bezet momenteel de derde plaats en heeft twee punten minder dan koploper AGB. Daarnaast treft Diemen in de laatste vijf competitieduels van het seizoen alle concurrenten. Op 10 april treffen de Diemenaren Arsenal, twee weken later worden de degens gekruist met AGB en op 16 mei wordt de competitie afgesloten met een wedstrijd tegen OSV, dat één punt minder heeft dan Diemen.

Foto Mario Wormhoudt. Dave Moen van Diemen in actie tegen Fortius.
Foto Mario Wormhoudt. Dave Moen van Diemen in actie tegen Fortius.

“De verschillen in onze competitie zijn klein”, gaat Moen verder. “Van tevoren had ik niet verwacht dat we er rond deze tijd zo goed voor zouden staan. We hebben een team met veel jonge spelers. De ervaren krachten zijn geregeld geblesseerd en spelen bijna nooit samen.”

Toch draait het op dit moment uitstekend bij Diemen. De eerste drie duels in de laatste periode werden gewonnen. Moen hoefde maar twee tegentreffers te incasseren. “Van die twee tegentreffers baal ik. De eerste kwam voort uit een onnodige penalty en de tweede tegentreffer werd binnen geschoten vanuit de scrimmage”, aldus de doelman, die daarna vertelt waar de kracht van zijn ploeg ligt. “We hebben een gevaarlijke aanval, een degelijk middenveld en een solide verdediging. Vooral de laatste paar wedstrijden staat het goed. Dat komt doordat we met dezelfde spelers achterin spelen.”

Komende zondag ontvangt de ploeg van Van Egmond KDO. Eerder dit seizoen won Diemen met 2-0. Het betekende toen de eerste thuisnederlaag van de huidige nummer zeven. “KDO is een stugge ploeg, maar in onze huidige vorm kunnen wij iedereen verslaan.”

Volgens Moen wordt het kampioenschap op details beslist. “De bovenste vier ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar wij voelen geen druk. We hoeven als promovendus niet te promoveren, maar het zou wel geweldig zijn. Het liefst via een kampioenschap”, besluit de sluitpost met een glimlach.

Foto’s Mario Wormhoudt

Send this to a friend