Diemen knokt zich naar verdiend punt tegen Meteoor

In de zondag derde klasse C heeft Diemen op de valreep een punt weten te behalen tegen De Meteoor. De ploeg van Martin van Egmond boog in de tweede helft een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel.

Het leek alsof Diemen had besloten twintig minuten later aan de wedstrijd tegen beginnen dan de scheidsrechter van plan was. De thuisploeg startte dramatisch en wekte geen moment de indruk dat het van plan was de punten in Diemen te houden. De Meteoor speelde van achteruit vrijwel direct de lange bal richting de snelle Nolano Montblanc. Het was diezelfde Montblanc die in de openingsfase alle vrijheid kreeg om Diemen pijn te doen. Eerst mocht hij in het strafschopgebied kappen, draaien en hard uithalen voor de 1-0. Enkele minuten later versnelde hij over links waarna zijn voorzet werd gepromoveerd tot doelpunt. Zo was er net een kwartier verstreken en moest Diemen oppassen dat het niet weggespeeld zou worden.

Na de 2-0 leek Diemen toch wat wakker te schrikken. Er werden meer duels gewonnen en de aanvallers begonnen zich meer te laten zien. Zo werd centrumverdediger Strobbe gedwongen een kaart te pakken om een veelbelovende aanval in de kiem te smoren en kwam hij niet veel later goed weg toen Bright Owusu ternauwernood op de been bleef na zijn tackle. Gaandeweg kreeg Diemen meer grip op de wedstrijd, met name het middenveld was stevig in handen van de thuisploeg terwijl De Meteoor eigenlijk geen seconde van plan leek echt te gaan voetballen.

Diemen - De Meteoor

Trainer van Egmond greep in de rust in en bracht Saam en Benouda voor Ringelberg en Sno. Bijna hadden deze twee wissels meteen impact toen Saam uit een goede voorzet van Benouda binnen schoot, maar de middenvelder van Diemen stond net buitenspel. Benouda zou zijn stempel op de wedstrijd alsnog drukken.

Diemen was in de tweede helft stukken sterker dan De Meteoor en het wachten was ook op de aansluitingstreffer. Deze kwam gelukkig tot stand doordat het schot van Benouda licht getoucheerd werd, waardoor de keeper kansloos was: 2-1. Gesterkt door de treffer zette Diemen de jacht op een resultaat voort. De Meteoor wankelde en kwam nog maar een enkele keer aan de overkant, maar wist wel lang stand te houden. Vlak voor tijd kreeg Diemen alsnog loon naar werken toen wederom Benouda vlijmscherp bleek door een rebound van de lat binnen te koppen en zo alsnog een punt veilig te stellen: 2-2.

Door het gelijke spel delen beide ploegen momenteel de derde plaats in de zondag derde klasse C. Met zeven punten uit vier wedstrijden heeft De Meteoor wel een beter doelsaldo. Beide ploegen hebben twee punten achterstand op koplopers Ouderkerk en AGB.

Met dank aan Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!