Diemen kruipt omhoog na ruime overwinning bij VVA/Spartaan

In de zondag derde klasse C heeft Diemen de goede reeks van voor de winterstop een goed vervolg gegeven. Het won op bezoek bij het geplaagde VVA/Spartaan met 0-3. Voor Diemen betekende het de derde overwinning op rij met de indrukwekkende doelcijfers van elf voor en nul tegen. Bij VVA/Spartaan, dat wel nog drie wedstrijden tegoed heeft, worden de problemen steeds groter. Het staat met zeven punten uit elf wedstrijden stijf onderaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Diemen er meer voor ging dan de thuisspelende ploeg. VVA/Spartaan, dat maar twaalf spelers op het formulier had staan, zakte in en probeerde via een counter tot kansen te komen. De meeste aanvallen waren voor Diemen, dat in de beginfase een aantal kansen miste doordat de passing niet zorgvuldig was. In de eenentwintigste minuut was het raak. Giliano Eijken werd door centrale verdediger Tijs Ernest diep gestuurd en Eijken vond Niels Verheul: 0-1. Diemen bleef druk vooruit geven en na een ruim halfuur was het Jelle de Wild die op aangeven van Tommy Gans de bezoekers op een comfortabele 0-2 voorsprong bracht. Met deze stand gingen beide ploegen richting de warme thee.

Ook in de tweede helft had Diemen het initiatief. VVA/Spartaan probeerde af en toe via een afstandsschot voor gevaar te zorgen. Een mooie bijkomstigheid was de rentree van Joshua Kloosterman, de Diemenaar stond maanden buitenspel in verband met een blessure en kon zijn eerste minuten van die seizoen maken. Er waren kansen genoeg, vooral aan de kant van Diemen. Maar beide ploegen waren niet in staat om die kansen om te zetten in doelpunten. Diemen gooide halverwege de tweede helft de wedstrijd in het slot. Tijs Ernest promoveerde een corner van Remon van Asselt tot een doelpunt.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Thijs de Graaff

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)