Diemen laat in slotfase winst tegen Nieuw West liggen

In de zondag derde klasse C heeft Diemen verzuimd om drie punten mee te nemen bij Nieuw West. Op Sportpark De Eendracht werd het 2-2.  Vlak voor tijd verspeelde Diemen een zeker lijkende overwinning door de 2-2 te incasseren.

Op een moeizaam bespeelbaar veld startte Diemen slordig. Het had duidelijk moeite met de omschakeling naar gewoon gras en kwam daardoor lang niet toe aan het vertrouwde positiespel. Nieuw-west was in de beginfase ook feller in de duels waardoor Diemen op het middenveld geen tweede ballen pakte en zo nog niet goed in de wedstrijd zat. Verdedigend stond Diemen echter wel goed, waardoor de eerste 25 minuten zonder kansen voorbijgingen. De eerste echte kans voor nieuw-west was wel meteen raak, toen na zwak ingrijpen de spelverdeler van Nieuw-West in twee instanties de bal achter Moen mocht schieten.

De achterstand leek Diemen wakker te schudden want direct na de tegengoal nam Diemen het heft in handen. De persoonlijke duels werden gewonnen en de middenvelders werden gevonden, waardoor Diemen grip kreeg over de wedstrijd. De verdiende gelijkmaker volgde al snel. Jordan Gemert eiste een vrije trap op van een meter of dertig en knalde deze op fantastische wijze hard in de kruising. Na de geweldige gelijkmaker zette Diemen door en kwam ook op voorsprong. Na een mooie vloeiende aanval vond Moelee de vrije Dennis van Bree op randje zestien die tegendraads beheerst binnen wist te schieten. Zo eindigde de eerste helft in een verdiende 1-2 voorsprong voor Diemen.

DSC_2638

De tweede helft lang hetzelfde spelbeeld. Diemen had voetballend de overhand en probeerde via lopende mensen om diepe spits Grifhorst heen gevaarlijk te worden. Vaak werd de ruimte wel gevonden maar ontbrak het aan de juiste keuze om iemand vrij voor de keeper te zetten.

In deze fase liet Diemen na de wedstrijd te beslissen, eerst was ere en grote kans toen spits Grifhorst alleen voor de keeper kwam maar tegen het been van de keeper schoot. Vlak hierna kwam nieuw-west goed weg toen de doorgebroken van Bree werd vastgepakt maar de scheidsrechter zelfs een gele kaart niet nodig vond.

Omdat Diemen naliet de wedstrijd te beslissen bleef Nieuw-west erin geloven. In de laatste tien minuten leken de krachten bij Diemen wat weg te vloeien en zette Nieuw-west aan om een gelijkmaker te forceren. Lang leek Diemen stand te houden terwijl Nieuw-west het vooral met schoten van afstand bleef proberen maar vlak voor tijd was het wederom de spelmaker van Nieuw-West die profiteerde van onoplettendheid achterin en de bal ineens achter Moen kon volleren.

Zo laat Diemen twee dure punten liggen die het goed kon gebruiken om weg te komen van de onderste plaatsen.