Diemen langs Zwanenburg in door blessure overschaduwd duel

Diemen heeft in de zondag derde klasse C opnieuw goede zaken gedaan. De promovendus, die op de openingsdag nog hard onderuit ging, herstelde zich vorige week met een krappe overwinning op Buiksloot en wist ook de wedstrijd tegen Zwanenburg winnend af te sluiten. De wedstrijd werd echter overschaduwd door een verschrikkelijke blessure voor Zwanenburg-speler Van de Bor die na een duel met Owusu zijn been leek te hebben gebroken.

Het eerste half uur voltrok zich zonder echte hoogtepunten. Zwanenburg probeerde Diemen vroeg vast te zetten maar slaagde nauwelijks in die opzet. Met veel lopende mensen wist Diemen het Zwanenburg steeds moeilijker te maken. De ploeg van Martin van Egmond was echter ongelukkig in de eindpass waardoor het echte gevaar uitbleef. Zwanenburg leek echter bijzonder kwetsbaar in de ruimte, hetgeen in de dertigste minuut tot uiting kwam. De watervlugge van Bree werd goed weg gestuurd waarna Ruben Karelse aan de noodrem trok en de bal op de stip belande.

De toegekende penalty werd onberispelijk benut door van Bree, die zijn goede vorm van vorig seizoen niet lijkt te zijn verloren. Diemen probeerde direct door te drukken naar de 0-2 maar na een snelle counter van Zwanenburg ging de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip. Het was echter Diemen-keeper Moen die goed lang bleef kijken en de bal klemvast wist te pakken. Zwanenburg leek hierdoor een mentale tik te hebben opgelopen en vlak voor rust trok Zwanenburg voor de tweede keer in de wedstrijd aan de noodrem en mocht Diemen opnieuw vanaf elf meter aanleggen. Daarnaast kwam Diemen ook met een mannetje meer op het veld te staan nadat Simons van de scheidsrechter een rode kaart had gekregen voor zijn charge.

Diemen Zwanenburg 2 Foto: Boaz Saam

In de tweede helft ging een fel Diemen op jacht naar de snelle beslissing. Edmund Sno kwam dichtbij maar zijn schot trof de paal. De wedstrijd werd echter op zijn kop gezet nadat ook Diemen een rode kaart kreeg. Mano Joren mocht van de scheidsrechter inrukken na vermeend natrappen.

Met tien tegen tien geloofde Zwanenburg er weer in, de ballen werden steeds sneller diep gespeeld, zonder dat dit echt gevaar op leverde. In de zestigste minuut volgde een verschrikkelijk moment toen Diemen-speler Owusu en Zwanenburg-speler Eugene van de Bor met elkaar in botsing kwamen en laatstgenoemde zijn been leek te breken.

Na een onderbreking van ongeveer een half uur werd er toch besloten door te spelen. Diemen scoorde vrij snel de 2-0 na een geweldige actie van aanvoerder Moelee waarna van Bree binnen kon glijden. Zwanenburg ging alles of niets spelen en kwam nog eenmaal tot scoren vanuit een corner maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor Diemen.

Verslag: Boaz Saam