Diemen met goed gevoel de winterstop in na overtuigende zege op RODA’23

In de zondag derde klasse C heeft Diemen een overtuigende zege geboekt op RODA’23. Na een 1-0 ruststand nam Gianno dos Passos de thuisploeg in de tweede helft bij de hand en werden de bezoekers uit Bovenkerk uiteindelijk met 4-0 naar huis gestuurd.

RODA’23 ging vanaf de aftrap meteen voortvarend van start en kreeg in de eerste minuut meteen al een goede mogelijkheid. Stijn Konings kopte uit een hoekschop net over het doel. De Bovenkerkers gingen volop in de aanval om een vroege treffer af te dwingen, maar het lukte te thuisploeg vrij gemakkelijk om stand te houden. Diemen hanteerde vooral de lange bal en probeerde op die manier de snelle buitenspelers Gianno dos Passos en Giliano Eyken te bereiken.

Na een misverstand in de verdediging veroverde Dos Passos de bal en zorgde een prima combinatie met Eyken ervoor dat Dos Passos zelf kon binnenschieten: 1-0. Na de openingsgoal bleef RODA’23 in de aanval, maar was het een stuk minder overtuigend dan in het eerste kwartier. Toch kregen de bezoekers in de 22ste minuut een goede mogelijkheid op een snelle aansluitingstreffer. Na een prima steekbal van Michael Crombeen kon Tim Steij de bal binnen schieten, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Beide ploegen kregen daarna nog een goede kans om te scoren maar zowel de inzet van Eyken namens Diemen als de inzet van Konings namens RODA’23 werden geblokt. Een grote domper voor de asten was het uitvallen van Niels Vahlkamp. De middenvelder verstapte zich in de 41ste minuut van het duel en werd per brancard afgevoerd.

In de tweede helft kwam Diemen gelijk goed uit de startblokken en wist het binnen een minuut de score verder uit te breiden. Een schot van Niels Verhuil werd in eerste instantie door keeper Daan Stevens nog geblokt, maar in de rebound schoot Sos Passos alsnog raak.

Diemen nam daarna het initiatief in de wedstrijd over en kreeg een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Dos Passos stuurde Verhuil weg die vervolgens prima naar binnen wist te kruipen en de 3-0 op het scorebord te brengen.

In de slotfase kreeg invaller Kevin Schut nog de mogelijkheid op de eretreffer voor RODA’23, maar viel het laatste doelpunt aan de andere kant. Eyken werd op snelheid gelanceerd en gaf de bal keurig af aan Tommy Gans, die met zijn eerste balcontact de 4-0 wist te maken. Diemen-trainer Gerrie Breugem: “Ik vond het een verdiende zege. We hebben dit seizoen vaak pech gehad, maar vandaag zat het mee. Ik ben erg trotst op mijn jongens en dit geeft een goed gevoel. Anders hadden we allemaal met een zuur gezicht tegen de kerstboom aan staan kijken.”

RODA-trainer Cor ten Bosch was na afloop minder tevreden over zijn ploeg. “Ik ben zwaar teleurgesteld, dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Diemen wint dit duel puur op strijd en dat heb ik bij ons niet gezien. We hadden vandaag ook een beetje pech en tegen Sporting Martinus zullen we er weer staan, maar het gaat er ook om dat je dit soort potjes weet te winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!