Diemen met klinkende cijfers langs De Meteoor

Promovendus Diemen houdt zich nog steeds goed staande in de top van de zondag derde klasse C. De ploeg van scheidend trainer Martin van Egmond rekende met duidelijke cijfers af met laagvlieger De Meteoor, de club van Diemen’s nieuwe trainer Gerrie Breugem. Door de 0-6 overwinning blijven de Diemenaren op een vierde plek staan.

Het eerste kwartier in Amsterdam-Noord ging voorbij zonder al te grote kansen. Diemen leek moeite te hebben met het veld en de fysieke speelwijze van De Meteoor. De wedstrijd ontbrandde na een makkelijk gegeven vrije trap aan Diemen. Meteoor-verdediger Musa Oner zocht de confrontatie op met Mitchell de Vries en deelde een klap uit aan de verdediger van Diemen, waarvoor de scheidsrechter na lang nadenken de rode kaart trok.

Meteoor - Diemen

Met een man meer op het veld lukte het Diemen nog steeds niet om goed in het spel te komen. Na zeventien minuten was er zelfs een grote kopkans voor De Meteoor, maar de bal werd recht door het midden gekopt en belandde in de handen van doelman Dave Moen. Deze kans leek Diemen wakker te schudden, want ineens volgden de kansen elkaar in rap tempo op. Een schot van Manolito Joren werd net naast getikt en Marco Moelee schampte de bal net te veel waardoor zijn kopbal naast verdween.

Meteoor - Diemen

Het was uiteindelijk Dennis van Bree die de ban doorbrak. De aanvaller reageerde attent toe een rebound vrij viel en werkte de bal beheerst binnen. Ondanks dat Diemen veelvuldig mogelijkheden creëerde, hadden de gasten net als in de voorgaande wedstrijden een hoop kansen nodig om de score uit te bouwen. Tien minuten voor de rust lukte dit Joren wel in korte tijd twee keer. Eerst met een knappe kopbal en enkele minuten later schoof hij kalm binnen vrij voor de keeper. Op slag van rust scoorde ook Gilliano Eijken nog, waardoor Diemen met een ruime 0-4 ruststand de kleedkamers op mocht zoeken.

Na de hervatting werd het spel rommeliger, maar bleef Diemen de kansen aaneen rijgen. Het vizier stond echter niet op scherp bij met name Moelee en Eijken. De Meteoor leek het wel te geloven en gooide niet al te veel energie meer in de wedstrijden. Kay Minnema schoot nog van een meter of twintig verwoestend raak voor de gasten, waarna dezelfde Minnema van Bree nog in staat stelde om zijn tweede te maken: 6-0.

Meteoor - Diemen

Diemen blijft door de ruime zege meedoen om de bovenste plaatsen in de zondag derde klasse C. De promovendus staat op een vierde plek op slechts drie punten van koploper OSV. De Meteoor blijft in de strijd om lijfsbehoud elfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Boaz Saam
Foto’s Michelle de Haas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)